Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
Günlük hayatın oluşturduğu stresi, yorgunluğu ve telaşı üzerinden atmak isteyenlerin tercih biçimleri arasında yer alan ‘masaj’ görme engellilerin keskinleşen dokunma becerileri ile masörlük kursuyla harmanlandı. İzmir Çağdaş Görmeyenler Derneği -İşkur desteği ile açtıkları masörlük kursu ile görme engelli kursiyerleri profesyonel anlamda iş hayatına hazırlıyor. İlk etapta fizyoloji ve anatominin teorik derslerini ikinci etapta da masörlüklerini pratik olarak uygulayan kursiyerler, özellikle masaj yaptırmak isteyen müşterilerin soyunmanın verdiği mahcubiyetini parmakları ile yenmeyi düşündüklerini söyledi. Beş ay süreli ve 608 saat zaman dilimine yayılan kurs bitiminde tek hayallerinin kendi hayatlarını idame ettirebilmeyi sağlayan iş imkanı olduğunu ifade ettiler.

EMİN ELLERE BIRAKABİLİRLER
Kursiyerlerden Yahya Aydın İşler, “Bunu iş olarak görüyorum. Amatörce değil de profesyonelce kendimi geliştirip beş yıldızlı otellerde çalışıp daha iyi imkanlarda iş sağlamak istiyorum. Kurs sayesinde insan anatomisi üzerinde de bilgi sahibi olabildik. Kendilerini emin ellere bırakabilirler. Türkiye’de masaj yaptırmaya farklı gözle bakılıyordu. Bu gözü biz aydınlatabiliriz” diye konuştu.
Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmeni Ümit Aksoy da teklifin dernek tarafından iletildiğini ve memnuniyetle kabul ettiğini dile getirdi. Aksoy; şöyle konuştu: “Arkadaşlarla kontak sağlamamız gayet uyumlu. Kendilerindeki güvende üst düzeyde. Görme engelli denildiğinde olabilecek endişeye karşı arkadaşlar gayet başarılı. 608 saat zaman dilimine yayılmış ve 5 aylık bir kurs programı. Arkadaşlarla ilk etapta fizyoloji, anatomi, gelen müşteriye hitapları ve pratik uygulama gerçekleşiyor.His içerikli bizden daha fazla oldukları için uygulama anlamında üst düzeye geliyorlar."
Kursun iki dönemdir devam ettiğini belirten İzmir Çağdaş Görmeyenler Derneği Başkanı Ufuk Özen de; “Geçen yıl ki kursta altı öğrencimiz sertifika aldı ve bu arkadaşlarımız profesyonelliğe adım atmak üzere. Gelecek dönemde de arkadaşlarımız bu anlamda masaj kursu umut vaat ediyor”


İzmir haber 

Editör: TE Bilişim