Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu
 Modern oturma grupları, sergi salonu, gazete köşeleri, botanik bahçesi gibi yeniliklerle donatılan ve her perşembe günü canlı klasik müzik dinletisine ev sahipliği yapan giriş katı, Karşıyakalılardan tam not aldı.
En Büyük Stk

Karşıyaka Belediyesi, Bahriye Üçok Bulvarı’nda bulunan ana hizmet binasının zemin katını halk için baştan yaratarak, 5 yıldızlı otel lobilerini aratmayan modern bir görünüme kavuşturdu. Belediyeyi ‘resmi daire’ algısından kurtarıp, kentin en büyük sivil toplum kuruluşuna dönüştürmeyi de amaçlayan uygulamayla, halka daha kaliteli ve hızlı hizmet sunulmaya başlandı. İlk olarak, girişte bulunan turnike ve bariyerler kaldırılarak, sadece yasal güvenlik şeridi bırakıldı. Bekleme salonu yeniden dizayn edildi ve yeşil - kırmızı renkleriyle kentin ruhuna uygun, modern oturma grupları yerleştirildi. Günlük gazete, dergi ve kitap köşeleri yapıldı. Tüm bina gibi, zemin kat da özel düzenlemelerle engelsiz hale getirildi.

Koda’dan Müzik Ziyafeti

Karşıyakalıların belediye binasında en çok vakit geçirdiği yer olan zemin kat, ışıklı su perdesi ve botanik bahçesi ile de zenginleştirildi. Girişte yer alan ve giriş katına değer katan dev Atatürk görseli, vatandaşlar tarafından çok beğenildi. Ayrıca, Karşıyakalıları kültür-sanat etkinlikleriyle buluşturmak amacıyla sergi salonu oluşturuldu. Salon; resim ve fotoğraf başta olmak üzere; el sanatlarına yönelik eserlerle hazırlanan özel sergilerin yeni adresi oldu. Karşıyaka Oda Orkestrası, her perşembe günü, iki saat boyunca vatandaşlara klasik müzik dinletisi sunmaya başladı. Bu uygulamalarla, Karşıyakalılar belediyeden hizmet alırken, aynı zamanda kültürel aktivitelerin içinde yer alma imkanına sahip oldu. Öte yandan, zemin katta yer alan Halkla İlişkiler Birimi, Engelsiz Masa ve Muhtarlar Masası birimleri de yenilenerek modern görünüme kavuşturuldu.

Vatandaşlar Çok Beğendi

Zemin katta yapılan düzenlemelerle birlikte, Karşıyaka Belediyesi personelinin güler yüzlü hizmet anlayışına da tam not veren Karşıyakalılar, “5 yıldızlı otelin lobisinde gibiyiz. Artık sıkılmadan, huzur içinde işlemlerimizi yapıyoruz. Hatta ayrılmak da istemiyoruz” yorumunu yaptı.

“Yuvanıza Hoş Geldiniz”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Halkın çok rahat bir şekilde belediyeye gelerek işlerini huzurlu mutlu şekilde yerine getirebileceği bir alan yarattık. Burası resmi daire değil, burası halkın kendi evi. Oluşturduğumuz dinlenme salonunda yurttaşlarımız gazete ve kitaplarını okuyor, soluklanıyor. Su perdesi ve botanik bahçesi yaptık. Haftanın bir günü Karşıyaka Oda Orkestramız canlı müzik dinletisi sunuyor. Eskiden havuz olan bölümü de sergi salonu yaptık. Burada vatandaşımızın kültürle ve sanatla buluşmasını sağlıyoruz. Atatürk rölyefi yaparak yeni bir köşe yarattık. Modern ve yepyeni zemin katımızda vatandaşlarımızı karşılıyoruz ve ‘sıcacık yuvanıza hoş geldiniz’ diyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim