Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de.. Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de..
 2018-2019 eğitim-öğretim yılına hazırlanması hedeflenen, Bayraklı Şehir Hastanesi alanının üst kısmına yapılacak İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Bayraklı Yerleşkesi yaklaşık 1,5 milyon metrekare üzerine kurulacak.
Coğrafi konumu itibari ile eşsiz bir körfez ve şehir manzarası olan kampusün ulaşımı Havaray gibi ulaşım ağları kullanılarak projelendirilecek.
Yerleşkenin proje aşamasının ardından ihaleler, alt yapı çalışmaları gibi bürokratik bir takım süreçlerden geçeceğini söyleyen Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, bir yandan da geleceğin İKÇÜ Kampusünün sağlıklı bir şekilde planlandığını, bu süreçte kolektif akla önem verdiklerini belirtti.
Kampusün Sağlık ve Sosyal Bilimlerin yapısına uygun şekilde yapılandırılacağını söyleyen Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, “Kampusümüzde yer alacak Sağlık ve Sosyal Bilimlere ait fakülte ve bölümlerimizin ihtiyaç tespitleri sürmektedir. Tüm proje tamamlandığında Bayraklı Yerleşkemiz yaklaşık 400.000 m2’lik kapalı alanı kapsayacaktır. Bayraklı kampusümüz çevre ile uyumlu, kendi enerjisini üretebilen, öğrenci dostu bir kampus olarak projelendirilmektedir” diye konuştu.
Akhan, yaklaşık 1,5 milyon metrekare üzerine kurulacak İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Bayraklı Yerleşkesinde mevcut ağaçların korunması ön planda tutularak master plan tasarımına yön verildiğini vurguladı.
Kampuste sağlık bilimleri alanında şehir hastanesi ile birlikte kullanım yapılacağını kaydeden Prof.Dr. Akhan, “Bu kampusün İzmir için de büyük bir gelişme alanı olacağını umuyoruz. Beş yıl içinde İKÇÜ’de eğitim gören yaklaşık 15 ile 20 bin öğrencimizin olacağını tahmin ediyoruz. Üniversiteler şehri olma yolunda bir İzmir için bu önemli bir değerdir” dedi.
Kampus alanında modern bir üniversitede olması gereken sosyal alanlar, spor alanları, derslikler, laboratuvarlar, kütüphane, kantin ve bahçe olanakları, ofisler, kongre merkezleri gibi alanların yer alacağını kaydeden Rektör Prof.Dr.Akhan, “Kampusümüzde öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu her şeyi bulmak mümkün olacak. Geleceği emanet edeceğimiz gençlerimiz bizim için çok önemli.
Onlara dünyadaki benzer örnek kampuslerin tüm olanaklarını sunmak istiyoruz. İKÇÜ öğrencileri kaliteli eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da ayrıcalıklı tüm imkânlara sahip olacak. Her zaman dediğimiz gibi mezunu olmaktan gurur duyacakları bir İKÇÜ yaratmak için tüm çalışma arkadaşlarımla güç birliği içinde var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
PROJE HAKKINDA
Proje yükleniciliği Projen Mimarlık Müh.Müş.Ltd.Şti tarafından üstlenilen projenin 2016 yılının ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. Yerleşkede 2018-2019 yılında eğitim- öğretime başlanması hedefleniyor.
Yerleşke, Sağlık bilimleri alanında; Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Alanında ise; Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Çelebi Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu gibi bölümleri barındıracaktır.
Editör: TE Bilişim