İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı
Kaynaklar Kaya Tırmanış Şenliği, her yıl bu sporu profesyonel olarak yapan tırmanıcıların, amatör olarak ilgilenenlerin ve seyir keyfinin tadını çıkaranların doğaseverlerin bir araya geldiği önemli bir şenlik olma özelliğini taşıyor. 
İzmir’in Buca ilçesine bağlı Kaynaklar Köyü her yıl olduğu gibi bu yılda 20 -23 Nisan tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir yanından gelen doğaseverleri ve sporcuları ağırlıyor. 10 yıl boyunca beş binden fazla katılımcının yer aldığı, binlerce çadırın kurulup toplandığı, onlarca konser ve etkinliklerin gerçekleştiği festival, Türkiye’nin en uzun soluklu kaya tırmanış festivali unvanını taşıyor.

“İN ÇOCUĞUM ORADAN DÜŞERSİN”
1996 yılında keşfedilen Kaynaklar Tırmanış Bahçesi, hava şartlarının tüm sene tırmanmaya imkan vermesi, ulaşım kolaylığı, rota çeşitliliği açısından sporcular için oldukça önemli bir bölge olarak nitelendiriliyor. İlk yıllarda yerel halkın sadece gözlemlediği “İn çocuğum oradan düşersin” diye tepkiler verdiği şenlik, artık Kaynaklar köyü için geleneksel hale geldi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Dağcılık Topluluğu’nun düzenlediği şenliğe, bu yıl bine yakın sporcunun katılması bekleniyor.



Editör: TE Bilişim