Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor. Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Günlük 2000 Kişiye İftar Veriyor.
Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen "Engellilik ve Spor" konulu panele Tekerlekli Sandalye Tenisi ve Boccia Antrenörü Dianne Fowler, Antrenör Mahmut Cinci, Sportif Eğitim Uzmanı Haktan Özünver, Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Satranç Antrenörü Hakan Doğanay konuşmacı olarak katıldı. Engelli Meclisi Genel Sekreteri ve Otizm Derneği Başkanı Ergin Güngör'ün oturum yöneticiliğini üstlendiği panele katılanlar engellilik ve spor konusunda yapılabilecekler, projeler ve uygulamalar üzerine bilgi edindi.

İzmir'in diğer ilçelerinde engelliler alanında aktif çalışma yapan engelli meclislerinden de temsilcilerin katıldığı buluşma, özellikle İzmir'de spora yönelik yapılabilecek iyileştirmeler ve dahil etme süreçlerinin geliştirilmesi yönünde fikir verdi. Konak Belediye Spor Müdürü İsmail Karşı da toplantıya katılım sağlayarak tüm uzmanları dinledi ve özellikle katılımcıların beklentileri konusunda notlar aldı. Konak Belediyesi'nin amatör sporu desteklemek ve kentte yaşayan herkesin spor olanaklarına erişim sağlaması için yaptığı çalışmaları da anlatıldığı toplantıda Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, belediye-kent konseyi işbirliğiyle sivil toplumun önerilerinin yerel yönetimlerce dikkate alınmasını çok önemsediklerini belirtti.

TESİS VE UZMAN ANTRENÖR EKSİKLİĞİ
Konak Kent Konseyi'nin son dönemde yaptığı tüm çalışmaların belediyedeki ilgili birimlerle işbirliği içinde ve diyalog ortamında yürütülmesi gerçek anlamda bir katılımcılık sürecinin etkin hale geldiği vurgusu yapıldı.

Toplantıya katılanlar uzmanların anlattığı konuları ilgiyle dinledi, konuşmacılar sunumlarını tamamladıktan sonra soru cevap bölümü yapıldı. Engelli ailelerinin bir kısmının sporun engelli çocuk ve gençlerde yaratacağı fayda ve değişim konusunda yeterince bilinçli olmadıklarına dikkat çekilirken, tesis ve konusunda uzman antrenör eksiğinin çok büyük bir engel oluşturduğu sonucuna varıldı. Konak Engelli Meclisi Başkanı Av. Nurdan Anlı, yerel yönetimlerin ve merkezi idarelerin engellilerin spor yapması önündeki engelleri kaldırmakla sorumlu olduğunu ve STK'lara ailelerin bu konuda bilinçlenmesi ve sporu bir ihtiyaç olarak görmesini sağlamak yönünde görev düştüğünü belirtti.

Konak Engelli Meclisi'nin gündeme gelen konularla ilgili projeler geliştirmesi ve Konak Belediyesi'ne öneri olarak sunması yönünde temenniler sonunda Konak Engelli Meclisi Başkanı Nurdan Anlı ve Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, tüm konuşmacılara teşekkür belgesi verdi.
Editör: TE Bilişim