İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı İzmir’de karısını bıçaklayarak öldüren 58 yaşındaki adam tutuklandı
İsimlerini İzmirlilerin belirlediği 15 yeni yolcu gemisinden 10.’su olan “Sait Altınordu” isimli vapur, düzenlenen törenle ilk seferine başladı. Konak İskelesi’nde düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’n un yanı sıra, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Sait Altınordu’nun eşi Nimet Ayhan Altınordu ve Altınordulu minik futbolcular katıldı.
Törende konuşan ve Sait Altınordu ismini yaşattıkları için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, kulübün sloganları olan “Çocuklarımız Geleceğimiz” ve “İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu”yu katılımcılarla birlikte yüksek sesle dile getirdi. Başkan Kocaoğlu ise Sait Altınordu’nun kısa yaşam hikayesini anlatırken, bir kulüpte 27 yıl boyunca aralıksız forma giymenin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. İzmir’in değerlerini yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Kocaoğlu, “Sait Altınordu gibi bir futbolcuya 10 numaralı gemimiz gerçekten çok yakıştı” dedi.
Başkan Özkan, Kocaoğlu’na Sait Altınordu’nun Alsancak’ta bulunan heykelinin minyatürünü armağan etti. Törenin ardından katılımcılar, Sait Altınordu gemisiyle kısa bir Körfez turu attı.
ALTINORDU EFSANESİ
Geçtiğimiz aylarda Göztepe’nin efsane kaptanı Gürsel Aksel ile Karşıyaka’nın sembol ismi “Gode” lakaplı Cengiz Kocatoros’un adının verildiği gemileri hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ulaşım filosuna kazandırdığı bu yeni gemilerin isimlerini İzmirlilerin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonucunda belirlemişti. Türk futbolunun en büyük ustalarından biri olan Sait Altınordu, 43 yaşına kadar meşin yuvarlağın peşinden koştu. 27 yıl aralıksız Altınordu’da futbol oynayan Sait Altınordu, bu başarıyı antrenörlük ile taçlandırdı. Kendisini kulübü ile öyle özdeşleştirdi ki, soyadını bile “Altınordu” olarak aldı. Uzun futbol hayatı boyunca, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük kulüplerin astronomik rakamlara ulaşan transfer tekliflerini geri çevirdi. Altınordulu olarak yaşadı ve Altınordulu olarak hayata veda etti.
Editör: TE Bilişim