Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde
İzmir Ticaret Odası (İTO), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'ndan girişimcilerin daha hızlı yararlanması için önemli bir karar aldı.

Bu kapsamda harekete geçen İTO, oda bünyesinde “KOSGEB Danışma Masası” açarak girişimcilere katkı sağladı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, oda olarak İzmir’de girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, girişimcilik fikrinin yaygınlaştırılması ve girişimcilere yol gösterici faaliyetlerin artmasına yönelik pek çok çalışma yaptıklarını söyledi. 
Çalışmalarda KOSGEB’in önemli bir yeri olduğunu belirten Demirtaş, "KOSGEB, küçük ve orta boy işletmelerimize en fazla destek ve teşvik sağlayan kurumların başında geliyor” dedi. 
Demirtaş, şöyle konuştu:

"KOSGEB ile ilgili hizmetlerimiz devam ederken, bunlara yeni bir halka ekliyoruz. KOSGEB Başkanı Recep Biçer, 26 Ağustos 2015’de İzmir Kuzey Müdürü Dr. Özgür Armaneri, İzmir Güney Müdürü Recep Özçevik ve Teknoloji ve Yenilik Dairesi Başkanı Murat Arıkan ile Odamızı ziyaret etmişti. Bu ziyarette Odamız bünyesinde bir Danışma Ofisi açılması konusunda Sayın Biçer ile anlaştık. Hemen arkasından harekete geçtik.

Burada görev alacak olan arkadaşlarımız KOSGEB İzmir Kuzey Müdürlüğü’nde detaylı eğitim aldılar ve ardından da Odamız bünyesinde KOSGEB Danışma Masası kuruldu. KOSGEB Danışma Masamız ile artık üyelerimiz KOSGEB teşvik ve desteklerine daha yakın olacaklar. Üyelerimizin KOSGEB veri tabanına kayıt olması, teşvik ve desteklere ilişkin başvuru koşulları, hazırlanması gerekli olan evraklar, beyanname doldurulması, iş planı hazırlama, proje planı vb. konularda aklınızda kalan soru işaretlerini Odamız çatısı altında uzmanlarımız eşliğinde gidereceğiz ve KOSGEB’e başvurularınızın eksiksiz yapılmasını sağlayacağız. Böylece üyelerimiz gerekli işlemleri çok daha hızlı yapacaklar, takıldıkları noktada biz yollarını açacağız.

KOSGEB teşviklerinden yararlanmak isteyen tüm üyeleri Odamıza bekliyoruz. Üyelerimiz bu konudaki görüş ve sorularını da [email protected] adresimize iletebilir."
Editör: TE Bilişim