Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi
 Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in mesajlarının okunması sırasında bazı kişiler protesto etti.
Tören programı, bu yıl da “Demokrasi ve Anma Yürüyüşü” ile başladı. Vatandaşların ilgi gösterdiği yürüyüşün ardından Yıldıztepe’de düzenlenen anma törenine, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, Menemen İlçe Kaymakamı Mustafa Gürdal, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Erdal Aksünger, Musa Çam, CHP İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları ile Asteğmen Kubilay’ın ailesi, gaziler ve şehit aileleri katıldı.




Tören, Kubilay Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve saygı atışıyla başladı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in mesajlarının okunması sırasında bazı vatandaşlar protesto etti. 

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Sezgin, "Türkiye Cumhuriyeti etnik kökeni ne olursa olsun vatandaşını korumakla yükümlü olarak kurulmuştur. Toplumsal huzurumuza kast eden hiçbir girişim birlik ve beraberliğimize kast edemeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti laik sosyal ve demokrat tüm değerleri ile ilelebet yaşayacaktır” dedi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de törende yaptığı konuşmada, 83 yıl önceki olanları, din adamları kılığına giren sahtekârların sahneye koyduğu senaryo olarak nitelendirdi. 

Topçu Binbaşı Emre Karahan ise konuşmasında, tarihin ibret sayfalarına kaydedilen bu olayın yeni nesillerin Cumhuriyet değerlerini yaşatma kararlılığını ortaya koyduğunu ifade etti. Karahan, “Milyonlarca cumhuriyet gençliği görev başındadır. Canların feda eden tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Onlar Cumhuriyet’i yaşatmak uğruna canlarını feda etmiştir. Şehit Kubilay ve arkadaşları rahat uyusunlar. Milyonlarca Cumhuriyet gençliği görev başındadır” diye kaydetti.

Konuşmaların ardından Kubilay İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Ayça Tunç, ‘Kubilay Destanı’ isimli şiiri seslendirdi. Tören bitiminde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Asteğmen Kubilay Anısı’na her yıl düzenlenen “Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu”na katılan atletlere ödülleri takdim edildi.
Tören sonunda protokol üyeleri ve vatandaşlar şehitliği ziyaret ederek kabirlere çiçek bıraktılar.
Editör: TE Bilişim