Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
İzmir'in Karabağlar ilçesinde kurulan kurbanlık pazarında, aralarında daha önceden husumet olan Sivaslı akrabalar arasında çıkan silahlı kavgada ölen 3 kişinin cenazeleri İzmir'de defnedilecek.

Gözaltında bulunan 3 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Olay, akşam saatlerinde Uzundere’de kurulan kurbanlık pazarında meydana geldi.

Sivas’tan kurbanlık hayvanlarını satmak için gelen Göktaş ailesinin hayvan sattığı yere, aralarında daha önceden husumet bulunan ve İzmir'de yaşayan akrabaları Sorhun ailesi geldi. İki taraf arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi ile silahlı kavga çıktı. Kavgada 50 yaşındaki Neşat Sorhun, 41 yaşındaki Nurbay Sorhun, 30 yaşındaki Enver Sorhun, 27 yaşındaki Bekir Sorhun, 57 yaşındaki Sabri Sorhun ve 66 yaşındaki Mustafa Kırışkuzu tabancayla yaranladı. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin hastaneye kaldırdığı yaralılardan Neşat Sorhun, Enver Sorhun ve Nurbay Sorhun yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis ekipleri çevredeki görgü tanıklarının ifadelerine başvurarak olayla ilgili Mehmet Göktaş, Osman Göktaş ve Hüseyin Göktaş’ı gözaltına aldı.



İzmir'de toprağa verilecekler
Hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırılmıştı. Buradaki işlemlerin ardından Neşat Sorhun, Enver Sorhun ve Nurbay Sorhun'un cenazeleri ailelerine telim edildi. Cenazeleri almaya gelen aileler, adli tıp önünde göz yaşı döktü. Cenazeler bugün Eski İzmir semtindeki Ulu Camii'de, ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Öte yandan ,gözaltında bulunan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ettiği, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Akraba ailelerin, Sivas'taki köylerinde daha önce henüz bilinmeyen bir nedenle kavga ettikleri ileri sürüldü.

Göktaş ailesinin Sivas'tan İzmir'e kurbanlık satmak için getirdiği büyükbaş hayvanların ise polis ekiplerince gece olaydan sonra bir kamyona yüklenerek, Aydın'da bulunan kesimhaneye götürüldüğü ve elde edilen paranın gözaltındaki aileye verildiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim