Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi
Kurbanlık alışverişinde sahte para kullanımı ve dolandırıcılık gibi olayların önüne geçmek için önlem alan Seferihisar Belediyesi, hayvan satıcılarına sahte parayı tespit eden para dedektörü dağıttı. 
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala alıcı ve satıcıları buluşturan pazarda, kurbanlık seçmek isteyenler uzun incelemelerin ardından satıcılarla sıkı pazarlıklar yapıyorlar. Seferihisar ilçe terminali karşısındaki alana kurulan Seferihisar Kurban Pazarı’nda satışlar hız kazandı. 18 Ekim yani Kurban Bayramı’nın son gününe kadar Seferihisar ve çevresinden gelenlere hizmet edecek olan Kurban Pazarı, Seferihisar başta olmak üzere Urla, Karaburun, Mordoğan, Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerini kapsayan yarımada halkına yerli yetiştiricilerin özenle beslediği sağlıklı kurbanlıkları seçme imkânı sunuyor.
HASTA HAYVANA GİRİŞ İZNİ YOK
Yerli hayvan yetiştiricilerini korumak amacıyla organize edilen pazar, hayvanların su ve yem ihtiyacının karşılandığı, sterilize edilmiş ve gölgelikli padoklarda yetiştiricilerin hayvanlarını sergilemesine imkan veriyor. Seferihisar Kurbanlık Hayvan Pazarı’nın giriş ve çıkışında hayvanlara kimlik ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı’nın Türkvet sistemi kontrolleri, ayrıca veteriner denetimi yapılıyor, kurbana uygun olmayan hayvanların pazara girişi engelleniyor. Satışı yapılan kurbanlıklar için nakliye hizmeti de sunuluyor. İsteyen kurbanlığını alıp evine götürebiliyor, isteyen de kurbanını Belediye’ye ait kurban kesim alanında kestirmek üzere bayrama kadar pazarda bırakabiliyor. Hijyenik ve steril şartlarda barınması sağlanan kurbanlıkların kesiminde ortak kesim noktasındaki belediye personeli kasaplar görev alacak.
SAHTE PARAYA DEDEKTÖR KALEM
Belediye görevlilerinin kurbanlık hayvan satışı yapan yetiştiricilere dağıttığı para dedektörü kalem, kağıt paranın üzeri çizildiğinde sahte parayı tespit ediyor. Orijinal Türk Lirası bu kalemle çizildiğinde sarı renk verirken, sahte para çizildiğinde ise sarı renk hemen siyaha dönüyor. Bu önlemle yıl boyu hayvanlarına gözü gibi bakan yetiştiricilerin de içi rahatladı.
Alışverişte olumsuzlukların önüne geçilmek istenen Seferihisar Kurban Pazarı’nda, alıcılar güvenle sağlıklı kurbanlıklar seçerken, satıcılar da emeğinin karşılığını almanın huzurunu yaşayabilecek.
Editör: TE Bilişim