Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
“Özgener ile ilki başaralım”

“Otomotivci başkan istiyoruz”
 
İzmir Ticaret Odası (İZTO) seçimlerinde başkan adayı Mahmut Özgener’i desteklediklerini açıklayan Otokent Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, “133 yıllık tarihe sahip İZTO’da ilk kez otomobilci bir adayın Başkan seçilmesiyle hem sektörümüzde hem de Oda’mızda tarih yazacağız. 
 
Buca’da toplam 360 oto galerisiyle hizmet veren Otokent Galericiler Sitesi yönetiminin  düzenlediği toplantıya Otokent Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, İZTO Başkan Adayı Mahmut Özgener ile 100’e yakın Otokent esnafı katıldı. İZTO seçimlerinde Mahmut Özgener’i desteklediklerini söyleyen Otokent Galericiler Sitesi Başkanı Feyzi Demir, adaylığını açıkladığından bu yana kendisinin yanında olduklarını kaydetti. Demir, “Şartsız ve koşulsuz olarak verdiğimiz desteğin herkes tarafından bilinmesi için bu açıklamayı yapıyoruz. Bizler gibi otomobil sektöründe yer alan, kendisi de bizlerin sorunlarını bizzat yaşayan Mahmut Özgener’in İZTO’da Başkan olmasıyla hem sektörün özgüveni artacak hem de sorunlarımız daha hızlı çözülecek. Böyle bir aday çıkarmak bir daha bize nasip olmaz. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.
 
“MÜJDELERLE GELDİ”
Mahmut Özgener’in her fırsatta Otokent’e gelerek esnafı ziyaret ettiğini ve sorunlarını dinleyerek not aldığını vurgulayan Başkan Feyzi Demir, deneyimi ve sıcak iletişimi nedeniyle esnafın da Özgener’i bağrına bastığını kaydetti. Sorunların çözümü için Özgener’in önemli adımlar attığını belirten Demir şunları söyledi: “En önemli sorunlarımızın satılacak araç üzerinde haciz bulunup bulunmadığının sorgulanamaması ile oto galericilere için çıkarılan yeni yönetmelik geliyor. Ama Özgener her gelişinde buradaki sorunlarımız için müjdeler verdi. Bugün yeni müjdeler getirdiğini de biliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“KUCAKLAYICI OLDUĞUNUN İSPATI ”
Önceki aylarda otomotiv sektörüyle ilgili diğer sivil toplum örgütlerinin de Mahmut Özgener’e destek açıklamasında bulunduğunu hatırlatan Demir, “Sektör olarak hepimizin tek bir isim altında buluşuyor olmamız Özgener’in ne denli kucaklayıcı olduğunun da bir ispatı. Otomotiv yan sanayinde önemli bir merkez olan İzmir, otomobilci başkan ile satışta da atağa geçecek. Hem sektörümüz canlanacak hem de sorunlarımız bitecek” dedi.
     
“İLK OTOMOBİLCİ BAŞKAN OLACAĞIM” 
Ege’nin en büyük ikinci el otomobil pazarının kendisine destek vermesinden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Mahmut Özgener, otomobil sektöründe faaliyet gösterdiğini ve galericilerin sorunlarını yakından bildiğini vurguladı. İZTO’da otomobil sektörünü temsil eden ilk başkan olacağını kaydeden Özgener, tüm üyelerin el ele vererek zorlukların rahatlıkla aşılacağını ve tüm sorunlar için girişimde bulunacağını sözlerine ekledi.
 
“BAKAN İLE GÖRÜŞTÜM”
İkinci el satışlarına yönelik olarak 13 Şubat’ta çıkarılan yönetmelikteki bazı maddelerin esnafı tedirgin ettiğini kaydeden Özgener, konuyu Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi ile görüştüğünü belirtti. Özgener, “Gerek Bakanımız gerekse müsteşarımız anlattığımız sorunların birçoğunda bizlere hak verdi. Kısmet olur seçilirsek Feyzi Demir başkanımız ve sizlerle Ankara‘ya gidip çözeceğiz. Bu benim size sözümdür” diye konuştu.
 
“SORGULAMA SİSTEMİ SİZE DE AÇILMALI”
İkinci el satışlarında araç üzerinde haciz bulunup bulunmadığını öğrenmekte zorlanıldığını vurgulayan Mahmut Özgener, “Bu konuyu da bakanımız ve müsteşarımıza ilettim. Sizlerin mevcut durumda ikinci el araç üzerinde haciz olup olmadığını öğrenmekte zorlandığınızı biliyorum. O nedenle ikinci el araç satıcılarının da tıpkı Noterler gibi bu bilgiye erişebilmesi için girişimde bulunacağım. Halledeceğimize inandığım bu sorunu da yine hep birlikte, çözümüyle birlikte Ankara’da yetkililere ileteceğiz” ifadelerini kullandı.
 
“DÜNYA FUARLARINA HAZIR OLUN”
Dünya çapında uluslararası boyutta önemli otomobil fuarlarının düzenlendiğini de sözlerine ekleyen Özgener, “Bu fuarlara sizlerle birlikte katılmalıyız ki, gelinen noktaları daha yakından görüp ufkumuzu açalım. Sektörümüzün geleceğini yerinde ve önemli isimleriyle birlikte görmeliyiz. Fuarda marka olmuş önemli üreticilerle konuşup onların düşüncelerini, sektöre bakışlarını ve planlarını da öğrenmeliyiz” ifadelerini kullandı.  


 
“SİZ İSTEYECEKSİNİZ ÜNİVERSİTE DÜZENLEYECEK”
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin İZTO’nun ayrılmaz ve önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Özgener sözlerini şöyle tamamladı: “Sizlerin eksikliğini hissettiğiniz mekanik ve teknik eğitimlerden kişisel gelişime kadar her konuda üniversite ile işbirliği yapacağız. Oda’mız bünyesinde sizin elemanlarınıza veya sizin istediğiniz kişilere teknik ve mesleki eğitimler vereceğiz. Sizlerin beklentilerine göre bu eğitimleri şekillendireceğiz.”
 
Fotoğrafaltı: Toplantının ardından İZTO Başkan Adayı Mahmut Özgener ile Otokent Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, galerici esnafıyla fotoğraf çekildi.
 
Editör: TE Bilişim