Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Altınyol’un da geçtiği Turgut Özal Rekreasyon Alanı’ndaki parkurun, Meles Deltası’na kadar olan bölümünde her sene yapılan Atatürk Kros koşularında minikler 1000, kızlar 1200 ve erkekler 1500 metre koştu.

Koşu sonunda açıklama yapan Organizasyon Komitesinden Bayraklı Nedret İlhan Keten İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Özlem Yapıcıoğlu; “Bayraklı ilçesi adına yaptığımız 26 Aralık Atatürk koşusu her sene yapılıyor. Biz de Bayraklı olarak tüm okulların katılımıyla bu yarışmayı düzenledik. Bugün Bayraklı ilçesinden çok sayıda öğrencimiz katıldı” dedi.

Koşularda 1200 metre kızlarda birinci olan İrem Karaaslan ise; “Ali Osman Konakçı Kız Teknik ve Meslek lisesi adına koştum, emeklerimin karşılığını aldım çok mutluyum. Ulu önder Atatürk’ümüzün adına koştum ve birinci oldum” diyerek sevincini dile getirdi.

HOMEROS NEDEN TERCİH EDİLMEDİ?
Öte yandan; sözkonusu koşu her yıl aynı mekanda düzenlenirken, atletizm otoriteleri, koşunun araç trafiğinin çok yoğun olması nedeniyle, egsoz gazı salınımının yüksek olduğu Altınyol’un kenarında yapılmasının, sporcu öğrencilerin sağlıkları açısından risk oluşturabileceğini ifade etti.

Otoriteler, ’’Bu kros yarışı Bayraklı’ya özgü olduğu için mekan olarak orası tercih edilmiş. Ancak sporcu sağlığı dikkate alınarak kent dışında ve krosa daha uygun Homeros Vadisi kullanılabilirdi’’ görüşünü savundular.
Editör: TE Bilişim