Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Görüşmede akademik zam, üniversitenin ulaşım sorunu gibi konular görüşüldü. Şenocak, "Üniversitenin ulaşım sorununa dikkat çekerek, bu soruna çözüm bulunmalıdır" dedi.

Memursen’in Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin her zaman yanında olduğunu belirten Şenocak, "Üniversite’de ciddi ulaşım sorunları var. Belediye ek seferler ile bu sorunu çözmelidir. Öğrenciler ve personel okul yolunda mağdur edilmektedir" dedi. Okulun yaya yolunun da tenha olduğunu belirten Şenocak, kız öğrencilerin bu yolda tacizlere maruz kaldıklarını belirtti. Şenocak, üniversitenin Egekent 2 ile Menemen arasında İZBAN durağı istediğini belirterek, bu durak sayesinde okula ulaşımın bir nebze çözüleceğini dile getirdi.

Rektör Galip Akhan, Memursen’i kurum olarak paydaşları gördüklerini ve çalışanların tüm problemlerinde sendikanın çözüm için devreye girmesini önemsediğini dile getirdi. Rektör Prof.Akhan, "Üniversitenin kuruluşundan beri yapılandırma çalışmalarımız devam etmektedir. Özellikle ulaşım konusunda sıkıntıların giderilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun, kampüsümüzün yanında kiraladığı yurtta iki bini aşkın erkek öğrenci orada kalmaktadır. Kız öğrencilerimize de yap-işlet-devret formülü ile kampüs içinde bir yurt yapılacak" dedi.

Son günlerde gündemde akademisyen maaşlarına zam konusunda görüş bildiren Şenocak, Memursen’in konunun takipçisi olduğunu, akademisyenlerin bu iyileştirmeyi hak ettiklerini söyledi. Şenocak, "Bu iyileştirme toplu sözleşmeden beri görüşülüyor. Memursen olarak öğretim elemanlarının mali hakları ile ilgili yaptığımız çalışmalar karşılığını buluyor. Memursen olarak emeklerimizin karşılığını alıyoruz" dedi.

Eğitim-Bir-Sen İzmir Üniversite Şubesi Başkanı Recep Yiğit ise şunları söyledi: "İzmir üniversitelerindeki sorunlarda üniversitelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Üniversitelerimizin sorunlarını yerinde dinleyerek, yetkili kişilerle görüşerek çözüm üretmeye çalışıyoruz. İyi niyetle tüm üniversitelerimizle sağlıklı ilişki kurmaya çalışıyoruz."

Ziyaretin sonunda Şenocak, Rektör Akhan’a Eğitim- Bir-Sen’in hazırladığı, öğretim elemanlarının mali hakları ile ilgili raporunu sundu.
Editör: TE Bilişim