Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
 Mehter takımı marşları eşliğinde salona giren Milli İttifak liderleri, ‘İnançlı kadrolar omuz omuza’, ‘Milli İttifak barajları yıkacak’, ‘Milli İttifak, Milli İktidar’ sloganlarıyla coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.  Liderler, el ele sahneye çıkıp partilileri selamladı. 
İzmir Milletvekilleri Aday Tanıtım Töreni’nde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Burada sadece bir aday tanıtımı yapmıyoruz. Biz Türkiye’yi yeniden inşa edecek kadrolarımızla buradayız. Milyonlarca insanın adil bir dünya olmadığı için yerinden yurdundan edildiği bir ortamda biz Adil Bir Dünya, Yeniden Büyük Türkiye diyoruz. Önümüzde çok önemli bir fırsat var. 7 Haziran seçimleri. Tek tek dolaşacağız, ziyaret etmediğimiz, davette bulunmadığımız tek bir vatandaşımız kalmamalı. Titretmediğimiz bir tek gönül kalmamalı. Hakkı hâkim kılmak için, mazlumların imdadına koşabilmek için ‘gel kardeşim’ diye çağırmadığımız tek bir Anadolu insanımız kalmamalı. Alevi’si Sünni’si, Laz’ı Çerkez’i, Türk’ü Kürt’ü hepsi bizim insanımızdır. Biz herkesin hakkını savunmak için geliyoruz. Hak namına yürüdüğünüz takdirde önünüzde hiçbir engel kalmayacaktır.” şeklinde konuştu. Açlık sınırının 1450 TL olduğu bir ülkede asgari ücretin 949 TL olmasının dinle, vicdanla ve hukukla bağdaşmadığını savunan Kamalak, şunları kaydetti: “Ama işçi kardeşlerimiz üzülmesin. Milli İttifak geliyor. Ekonomimiz yüksek teknolojiye, yerli ve milli sanayiye dayalı bir üretkenlikle büyüyecek. Bunu taahhüt ediyoruz. Biz emeklilerimizin, çalışanlarımızın, işçilerimizin mağduriyetini biliyoruz. Onları çözmek için birlikteyiz. 11 milyon gencimize iş bulabilmek için yola çıktık. İçinde bulunduğumuz dar boğazdan, sıkıntılı durumdan ülkemizi çıkartabilmek için bir araya geldik. İnşallah milletimizin de desteği ile bu sorunları, ülkemizin karşı karşıya olduğu engelleri aşacağız. Türkiye’nin çözemeyeceği, gideremeyeceği hiçbir sorunu yok. Yeter ki işin ehli kadrolar göreve gelsin. Bundan sonraki mücadelemiz milli iktidar için olacaktır.”
Hayırda ittifak ettiklerinin altını çizerek sözlerine başlayan Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Mustafa Destici ise, tüm Türkiye’yi bu birliğe davet ettiklerini vurguladı. Hem genel merkezler düzeyinde hem de iki partinin tabanında ittifakın büyük bir kabul gördüğünü belirten Destici, bu kabulün dalga dalga yayılarak zaferlerinin müjdesi olacağını söyledi. Mustafa Destici daha sonra 1 Mayıs işçi bayramına değinerek, "Türkiye'de büyük bir işsizlik var. İşsizlerin durumu ortada, şu an Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük işsizlik oranlarını yaşıyoruz. Bununla birlikte çalışanlarımızın da büyük bir problemleri var. 12 milyon çalışanımızın 6 milyonu asgari ücretli ve bu 6 milyonun tamamı açlık sınırının altında bir maaşa mahkûm edildi. 1 milyon 700 binin üzerinde taşeron işçi var, bunların çoğu asgari ücret bile alamıyor. Tarım işçilerimiz, mevsimlik işçilerimiz, bunların halini konuşmak bile insanın içini acıtıyor. Çünkü hiçbir sosyal güvenceleri yok, hiçbir sağlık güvenceleri yok, iş güvenceleri de yok. Adeta modern köleler olarak çalıştırılıyorlar. Bütün bu ortamdaki kavga, 1 Mayıs orada mı kutlansın burada mı kutlansın davası. Nerede kutlanırsa kutlansın. İşçinin temel problemleri çözülmedikten sonra, işçinin hakkı verilmedikten sonra, alın terine emeğine saygı gösterilmedikten sonra, sendikalı olamadıktan sonra, modern köleler olarak çalıştırıldıktan sonra nerede kutlanırsa kutlansın. Bizler işçilerimizin daima yanlarındayız. Asgari ücret açlık sınırını üstünde en az bin 500 TL olacak. Bütün işçilerimize, memurlarımıza, dulumuza, yetimimize, şehit ailelerimize her iki bayramda ikramiye vereceğiz.” ifadelerini  kullandı. 
Hükümetin daha önceki vaatlerini hatırlatan Destici, “'Yasakları kaldıracağız' diye geldiler ve Türkiye'yi bir yasaklar ülkesi haline getirdiler. 'Yolsuzlukları önleyeceğiz' diye geldiler ve Türkiye'yi yolsuzluk batağına sapladılar. 'Yoksulluk ile mücadele edeceğiz' dediler, Türkiye'yi yoksullar ülkesi haline getirdiler. 75 milyonun 50 milyonu yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşıyor. ‘Düzeni değiştireceğiz’ diye geldiler, düzenin adamı oldular. Düzene laf söyleyeni tutukluyorlar. Bizi de tutuklasınlar. Buradayız. Başbakan, sen takmışsın Pensilvanya’ya. Bırak Pensilvanya'yı. Sen milletin açlığına, yoksulluğuna çare ol" dedi. 
Milli İttifak olarak hazırladıkları seçim beyannamesi hakkında bilgi veren Destici, şöyle devam etti: “Bütün taşeron işçilerimizi kadroya alacağız. Asgari ücretten asla vergi almayacağız. Açlık sınırının üstü olan 1500 liranın üstüne çekeceğiz. Bütün öğrencilerimize sıcak yemek ve servis vereceğiz. Her yıl 100 bin vatandaşımıza bedava ev vereceğiz. Bütün emeklilere, memurlara, işçilere, dul ve yetimlere, şehit yakınlarına her iki dini bayramımızda birer maaş ikramiye vereceğiz. Çiftçilere bedava tohum ve ilaç vereceğiz. Vergisiz mazot vereceğiz. Esnafımıza faizsiz kredi vereceğiz. Bütün bunları söylüyoruz. Diyorlar ki; kaynağını nereden bulacaksınız? Biz de diyoruz ki; saraylara, ayakkabı kutularına ve kasalarda saklanan paralara kaynağı nereden bulduysanız, biz de oradan bulacağız. Türkiye dürüst bir yönetimle üretime geçerek, ekonomiyi büyüterek, tasarruf ederek bunları yapabilir. Ülkemiz, iş bilen kadroların elinde bölgesinde lider, dünyada en güçlü devletlerden birisi haline gelir.”
İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısına partililer yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda SP Genel Başkan Yardımcıları Şerafettin Kılıç ve Mehmet Karaman da hazır bulundu. 

MİLLİ İTTİFAK İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
İZMİR 1 1 AHMET GÜRHAN YÜKSEK / İŞ ADAMI
İZMİR 1 2 TURHAN TUTUMLU YÜKSEK / AVUKAT
İZMİR 1 3 EMİN GÖKTAŞ YÜKSEK / İŞ ADAMI
İZMİR 1 4 SELÇUK KAVUŞAN YÜKSEK / REKLAMCI
İZMİR 1 5 ZEMZEM YILDIZ ORTA / EV HANIMI
İZMİR 1 6 CEMAL ARIKAN YÜKSEK / İKTİSATÇI
İZMİR 1 7 SERKAN UYAR YÜKSEK / MÜHENDİS
İZMİR 1 8 MÜMİN BAŞTÜRK YÜKSEK / SOSYOLOG
İZMİR 1 9 MUSTAFA ESER ORTA / SERBEST
İZMİR 1 10 MEHMET BOZBEY YÜKSEK / EMEKLİ
İZMİR 1 11 CAVİT BABUR İLK / İŞADAMI
İZMİR 1 12 MUSTAFA ÇAĞLAR YÜKSEK / TEKNİKER
İZMİR 1 13 NAZİLE ŞANAL ORTA / EV HANIMI

İZMİR 2 1 BAYRAM SAKARTEPE YÜKSEK / AVUKAT
İZMİR 2 2 YAŞAR BİÇİNCİ YÜKSEK / MALİ MÜŞAVİR
İZMİR 2 3 CENK KILIÇ ORTA / İŞADAMI
İZMİR 2 4 ARİF GEMİCİ ORTA / İŞADAMI
İZMİR 2 5 SUNA CANITEZ ORTA / EV HANIMI
İZMİR 2 6 FAHRETDİN SAÇ İLK / ESNAF
İZMİR 2 7 VEDAT KOLUKISA YÜKSEK / AVUKAT
İZMİR 2 8 SEZAİ ÖZCAN YÜKSEK / KİMYAGER
İZMİR 2 9 ORHAN YILDIRIM ORTA / TÜCCAR
İZMİR 2 10 MENDERES BOZKURT YÜKSEK / ESNAF
İZMİR 2 11 MURAT ZAHRAN İLK / TÜCCAR
İZMİR 2 12 ALİ KOYUGÖLGE ORTA / REKLAMCI
İZMİR 2 13 İMDAT SEDAT FİDAN YÜKSEK / LABORANT

Editör: TE Bilişim