İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak
Milli ittifak İzmir’de, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın katılımıyla 1’inci bölge ve 2’nci bölge milletvekili adaylarını İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında tanıttı. Aday tanıtım toplantısında ilk söz hakkını alan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, her iki partinin bir araya gelmesini anlattı. Allah’ın izniyle bizler ihlas ve samimiyet üzerine bir araya geldik diyen Destici, “İnandığımız değerler adına, ülkemiz adına, milletimiz adına, vatanımız adına, bayrağımız adına, ezanımız adına ihlas, adalet ve samimiyet zemininde bir araya geldik. Bakın, bizler Milli İttifak olarak bir seçim beyannamesi hazırladık. Bu beyannamede dedik ki; milletimizin yoksulluğuna da, işsizliğine de son vereceğiz. Açık ve ne olarak milletimize söz veriyoruz, siz de milli ittifakın mensupları olarak burada söylediklerimizi, seçim beyannamemizde açıkladıklarımızı, göğsünüzü gere gere millete söyleyin” dedi.
“TÜM TAŞERON İŞÇİLERİ KADROYA ALACAĞIZ”
Biz ne söylemişsek yaparız Allah’ın izniyle. Yapamayacağımız hiçbir vaatte bulunmayız ifadelerini kullanan Destici, “Çünkü biz siyaseti sadece oy almak için yapmıyoruz. Biz siyaseti Allah’ın rızasını kazanmak için yapıyoruz. Onu kazandık mı yeter bize. Değerli kardeşlerim kamuda çalışan bütün taşeron işçilerimizi kadroya geçireceğiz. Bakın bugün başbakan açıklıyor; 6 bin 700 tane karayolu işçisine kadro vermişler. Sanki kendileri lutüf etmiş gibi açıklıyor. 1 milyon 700 bin de 6 bin 700. Bunlara niye verdiler; mahkemeye gittiler, iki yıldır mahkeme kapılarında mücadele verdiler ve kazandılar. Sen mahkeme kararını uyguluyorsun, sen lutfetmedin bunu. Mahkemenin kararını uyguluyorsun. Bunu da milletimizin bilmesi lazım. Ama biz ne işçimizi, nede işçimizin sendikasını mahkeme kapılarında süründürmeyeceğiz. 1 milyon 700 bin taşeron işçisini aynı yıl kadroya alacağız Allah’ın izniyle” diye konuştu.
“1 MAYISI BAYRAM OLARAK DEĞİL MATEM OLARAK KUTLAYALIM”
Yasaklar için değil özgürlükler için geldiklerini söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Muhatabımız kim olursa olsun onlar için geliyoruz. Bugün bildiğiniz gibi işçi bayramı 1 Mayıs, aslında bugünün bayram değilde, matem olarak kutlasak kanaatimce daha uygun düşer. Çünkü 6 milyon işçimiz işsiz, 6 milyon gencimiz işsiz. Çalışır gözüken 6 milyon insanım tam anlamıyla yarı aç. Açlık sınırının bin 450 lira olduğu bir ülkede asgari ücretin 949 lira olarak ilan edilmesi, hangi ahlaka sığabilir? Hangi dine sığabilir? Hangi vicdana sığabilir? Hukuk devletinin neresine konabilir. O münasebetle tekrar ediyorum işçilerimize zehir edilen 1 Mayıs bayramı, matem olarak uygulansa herhalde daha uygun düşer. Milli ittifak yeni bir dünya kuracak inşallah. Belli bir gün üzerinde gelmeyen milletvekilin vekilliği düşürülecek biz iktidar olunca. Her alanda projelerle geliyoruz. Asıl mesele iktisat alanındadır. Üreten bir ekonomi, tüketen bir ekonomi değil biz bunu getireceğiz” diyerek konuşmasını noktaladı.
Editör: TE Bilişim