Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
İZFAŞ’ın TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nın desteğiyle düzenlediği MINEX – 5. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, 4. Maden Makinaları Sempozyumu ile birlikte 23 – 25 Mayıs 2013 tarihinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek.
Madencilik sektörünün hedeflerine uygun olarak yurtiçi ve yurtdışı hedef pazarlarda tanıtım çalışmalarını aralıksız sürdüren İZFAŞ, sektörün ihtiyaç ve beklentilerine en iyi şekilde yanıt vermeyi amaçlıyor. 
2011 yılında tek holde düzenlenen MINEX Fuarı, bu yıl sektörden gelen yoğun katılım talebi nedeniyle iki holde birden organize edilecek. MINEX, İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1 /B ve 2 no’lu holde düzenlenirken aynı tarihlerde sempozyum ise 1/A no’lu holde gerçekleşecek.
Fuara Rusya, İran, Irak, Libya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Ürdün, Filistin, İsrail, Kuveyt, Lübnan, Tunus, Fas, Cezayir, Oman Sultanlığı, Yemen, Bahreyn ve Mısır başta olmak üzere çeşitli ülkelerden profesyonel ziyaretçi bekleniyor.
3 gün sürecek fuarda; metalik madenler, endüstriyel hammaddeler, kimyasal sanayi hammaddeleri, gübre sanayi hammaddeleri, seramik refrakter cam sanayi hammaddeleri, çimento hammaddeleri ve yapı malzemeleri, enerji hammaddeleri, kıymetli taşlar, prokspeksiyon, maden işletme makinaları ve ekipmanları, sondaj makina ve ekipmanları, cevher hazırlama ve zenginleştirme makina ve ekipmanları, yardımcı makina ve techizatlar, işyeri sağlığı ve güvenlik malzemeleri sergilenecek.
MINEX Fuarı’na katılacak olan İzmir Ticaret Odası (İZTO) üyelerine, fuar öncesi gerekli başvuruyu İZTO’ya yapmaları durumunda, 9 metrekare stant ücreti fuar katkı payı kapsamında geri ödeniyor. MINEX Fuarı, KOSGEB tarafından da destekleniyor.
Fuar ile eş zamanda TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından 4. Maden Makinaları Sempozyumu düzenlenecek. Sempozyum ile Türkiye’de çeşitli sektörlerde kullanılmakta olan maden makinalarının kullanıcıya tanıtılması, verimliliklerinin ve ekonomiye katkılarının araştırılması, bu alandaki teknik ve bilimsel gelişmelerin ilgili çevrelere aktarılması, araştırmacı, işletmeci, imalatçı, firma temsilcisi ve yöneticilerin aynı platformda buluşturularak etkin bir iletişimin sağlanması hedefleniyor. İki yılda bir düzenlenen MINEX Fuarı’na 2011 yılında, 8’i yabancı olmak üzere 129 firma katıldı. Fuar, 15 ülkeden 4 bin 154 profesyonel kişi tarafından ziyaret edildi.
İZFAŞ Genel Müdürü Vekili Mehmet Şakir Örs, “TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle, iki yılda bir gerçekleştirdiğimiz fuarımızı, ülkemizin, yer altı zenginlikleri bakımından stratejik bir konuma sahip olduğunun bilinci ile düzenliyoruz. Uluslararası katılıma açık olan 5. MINEX- Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı ile aynı tarihlerde gerçekleşecek 4. Maden Makinaları Sempozyumunun, sektöre ışık tutacak yaklaşımlarıyla Fuar’ın akademik ve sektörel altyapısına destek vermesini hedefliyoruz. İzmir, madencilik sektörünün gelişmesine, profesyonel ziyaretçiye açık, kapsamlı bir ihtisas fuarı ve önemli bir sempozyumla destek olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim