Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Hazır giyim ve moda sektörünün dünyada önde gelen sivil toplum örgütlerinden biri olan ve bu yıl 22. yılını kutlayan Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nin (EGSD) öncülüğünde, 2007 yılından bu yana İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, bu yılda modacıların gözünün İzmir'e çevrilmesini sağlayacak. 22 Ocak tarihinde kapılarını açacak ve 25 Ocak'a kadar sürecek fuar, İzmirlilere moda ziyafeti yaşatırken, Türkiye'nin ve dünyanın çok farklı noktalarından kente gelecek ziyaretciler ve alım heyetleri sektöre ve kente kazandıracak. Bu yıl Fuarda 153 yerli, 21 yabancı olmak üzere toplam 174 firma stand açarak ürünlerini sergilerken, fuara 20 bin profesyonel ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor.
AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ
İZFAŞ'ın organizasyonu ve büyük destekleri ile bu yıl fuarlarını İzmir'de 8. kez açmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, 2007 yılında dernekleri öncülüğünde başlayan fuarın her geçen yıl kendini geliştirerek bugünlere geldiğini ve artık fuar alanının kendilerine yetmediğini dile getirdi. Özden, 22-25 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek fuarın Avrupa'nın en büyüğü olma özelliğine sahip olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Firmalar fuarımızda yeni tasarımlarını ve ürünlerini sergileyecek. Fuara bu yıl ilgi çok büyük. Biz seçici davranarak firmaları fuara kabul ettik. Birçok firmayı yer yokluğu nedeniyle ne yazık ki geri çevirmek zorunda kaldık. Önümüzdeki yıl yeni fuar alanının hizmete girmesiyle fuarımızı daha da büyüterek, en iyi fuarı gerçekleştireceğiz. İzmir'in adını Moda alanında da dünyaya duyurmak için birçok yeni etkinliğe imza atmak istiyoruz.”

FUARA YOĞUN ALIM HEYETİ İLGİSİ
Fuara başta İtalya olmak üzere Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden alım heyetleri geleceğini belirten Özden, İZFAŞ'ın gerçekleştirdiği saha çalışmaları sonucunda büyüyen pazarlar olarak bilinen Rusya, Türk Cumhuriyetleri ve İran'dan da heyetlerin gelmesini beklediklerini kaydetti. Ekonomi Bakanlığı Alım Heyeti Programı kapsamında Almanya, Avusturya, Polonya, Belçika ve Hollanda'dan alım heyetlerinin geleceğini açıklayan Özden, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fuarda gala, tasarım yarışması ödül töreni, solo defileler başta olmak üzere birçok etkinlik yapacağız. Bu yıl fuara 20 bin ziyaretçinin gelmesini bekliyoruz. Fuar, ilk kez Türkiye’nin Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Birliği’ne (UFI) onaylı tek gelinlik fuarı olarak düzenlenecek. Bu sayede fuarımıza ilginin daha da artacağını düşünüyoruz. Fuarımız 21 Ocak tarihindeki Raisa-Vanessa Sasaon kardeşlerin Gala Defilesi ile başlayacak. Açılış töreninin yapılacağı 22 Ocak tarihinde de 5’inci Gelinlik Tasarım Yarışması’nda final elemesine kalan gelinlikler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak ve ödül töreni yapılacak. Fuarımız bu yıl hem sektörün hem de İzmir'in adını dünyaya duyuracak.” 
Editör: TE Bilişim