İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Çalışmaların sürdüğünü ve yıl sonuna doğru 'İşe bir kadın al' projesinin start alacağını belirten Nardalı, “Mor gözlü kadınların deşifre edilmesi ile değil işe alımlar ile sorun çözülür” dedi. 
Yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde düzenledikleri toplantı ile bir araya gelen İZTO Kadın Konsey üyeleri Türkiye'deki girişimci kadınları kapsayacak projelere ilişkin görüş alışverişlerini paylaştı. İZTO İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı Tokuş, ‘81 ilde 81 Topuk Projesi’ni başlattıklarını ancak söz konusu projede sona doğru gelindiğini belirterek yüzlerce iş kadının projeye katıldığını dünya ülkeleri arasında katılımın devam ettiğini dile getirdi.

8 Mart Dünya kadınlar gününü pozitif söylemlerle kutladıklarını söyleyen Nardalı, “350 konsey üyemize 438 iş kadını ekleyerek yaklaşık 800 kişiyle dünya kadınlar gününü kutluyoruz.

Sıkıntılarımızdan tabii ki bahsedeceğiz her insan tüccar gibi ama biz yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan daha fazla konuşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Şu bağlamda 800 kişiyi aşkın kişinin iş hacminin birbirleri ile ticaret yapmaları sonucunda güzel gelişmelerde artış yaşandığını görüyoruz” dedi.

"İZMİRLİ KADINLAR MODERN VE GELENEKÇİ"
İzmirli iş kadınların kentteki vizyonunu da değerlendiren Tokuş, “İzmir’de ortada görünmeyen bir kadın gücü var. Gizli kahramanlar onlar. Sadece işleri ile uğraşıyorlar. İzmirli iş kadınları ilginçtir ki modern bir o kadar da ailevi yaşayan çok aktif, çok kararlı ve özgüveni çok yüksektir” diye konuştu.

‘İŞE BİR KADIN AL’ PROJESİ
Türkiye’de artık kadın dendiği zaman ezilen ve üzülen kavramlarının dışına çıkılması gerektiğini ve farklı bir algı oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Tokuş yıl sonunda başlatacakları ‘İşe Bir Kadın Al’ projesini başlatacaklarını açıkladı. Tokuş şöyle konuştu: 


“Kadının hep çektiklerinden konuşuyoruz. Yaşadığı sosyal ezikliklerden konuşuyoruz bence artık kadınların başarılarından konuşmanın ve konuyu değiştirmenin zamanı geldiğini düşünüyoruz. Kadın dendiği zaman kadın eziyetleri zulümleri değil kadın başarıları da aklımıza gelmeli. Bu ülkede sadece ezilen kadınlar değil başarılı kadınlar da var.

Ezilenlere sahip çıktığımız kadar başarılı olanlara da teşvikimiz artmalı. 2014’ün sonuna doğru Türkiye genelinde ‘İşe Bir Kadın Al’ projesini başlatacağım. Mor gözlü kadınların deşifre edilmesi ile değil işe alımlar ile sorun çözülür. Ortak şirket kuruculuğu dernek yapılanması yapacağız ve imece usulü bir iş ortaklığı gerçekleştireceğiz."
Tokuş aynıca Haziran ayının başında dördüncü iş platformunun Tükiye’den olduğu gibi yurt dışından da konsey temsilcilerinin katılımı ile yapılacağını söyledi.
Editör: TE Bilişim