Rana ve Reyyan ikizler sağlıkla kavuştu.

**İkiz bebeklerden Rana 10 günlükken geçirdiği bağırsak rahatsızlığı nedeniyle ölümden döndü. İzmir Özel Can Hastanesi’nde çocuk cerrahı Doç.Dr. Nergül Çördük tarafından iki kez ameliyat edilen Rana Bebek, ikizi Reyyan’a sağlıkla kavuştu.

Gülşah ve Doğan Gün çiftinin ikiz bebek sevinci uzun sürmedi. Prematür (34 hf.lık) ve 1930 gr doğan ikiz bebeklerden Rana doğumdan 10 gün sonra safralı kusma, karın şişliği, kanlı gaita, halsizlik şikayetleriyle İzmir Özel Can Hastanesi'ne acil olarak sevk edilerek, ameliyata alındı. Rana Bebek, Çocuk Cerrahı Doç.Dr.Nergül Çördük tarafından Perfore Nekrotizan Enterokolit, yenidoğan döneminin, ince ve kalın barsakları tutan ciddi bir iltihabi hastalığı tanısıyla ameliyata alınarak hayatı kurtarıldı. İlk ameliyatta çürüyen bağırsaklar çıkarılıp geçici bir süre kakasını karın bölgesinden dışarı alınan bağırsak kısmından (stoma) yapan Rana bebeğin ikinci ameliyat ile bağırsakları, stoma kapatılması yapılarak karın içine alındı. Doç Dr. Nergül Çördük, "İki ameliyatı da başarılı geçti. Yoğun Bakım servisimiz de Dr.Cem Çiçek ve ekibi de Rana bebeğimize çok iyi baktılar. Ameliyat sonrası dönemi de sorunsuz atlattık. Artık Rana’nın da ikizi Reyyan gibi sağlıklı bir hayatı olacak.” diye konuştu.

Rana’nın annesi Gülşah Gün, bebeğini yenidoğan yoğun bakımdan almaya geldiklerinde ikizi Reyyan’ı göstererek, “Artık ikizlerim birlikte büyüyecek. Rana’nın yaşama ihtimali çok düşüktü. Ama çok değerli doktorlarımız Nergül Çördük, Cem Çiçek ve Can hastanesi ekibi sayesinde hayata döndü. 1930 gr. doğan bebeğim 3 kilo 800 gr. olarak taburcu oluyor. Artık ikizlerim birlikte yaşayacak” dedi.

Nekrotizan Enterokolit olarak bilinen ve acil ameliyata alınmazsa ölümle sonuçlanma ihtimali yüksek olan hastalık için Doç. Dr. Nergül Çördük, ince ve kalın bağırsak iltihabi hastalığının prematüre ve düşük ağırlıklı yenidoğan bebeklerde görülme sıklığının yüksek olduğunu belirtti.

İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
Editör: TE Bilişim