İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
İzmir Balçova Termal Otel'de düzenlenen turnuvaya Balçova Belediyesi, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO), Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) ile İzmir Balçova Termal Oteli sponsor olarak katkıda bulundular. Satranç sporuna gönül verenleri nezih ortamlarda düzenlenen kaliteli organizasyonlarla buluşturarak satrancın daha geniş kitlelere yayılmasına katkı sağlamak ve geleceğin başarılı sporcularını desteklemek amacıyla bu yıl birincisi düzenlenen “Ödüllü Mülkiye İzmir Satranç Turnuva”sı, 76 kişi 1. kategori (10 Yaş altı), 76 kişi 2. kategori (14 Yaş altı), 100 kişi 3. kategori (Açık) olmak üzere toplam 252 sporcu ile gerçekleştirildi.

Tüm katılımcılara sertifika verilirken, her üç kategoride de ilk on dereceye giren sporculara hatıra madalyası verildi. İlk kategoride birinci olan Umut Erdem Gündüz’e ve ikinci Ali Emre İnce'ye, Balçova Termal Aquacity Sezonluk Kullanım Hakkı (Aile ve 16 yaş altı çocuklar için), üçüncü Bora Ersoy’a Bianchi marka Nitro model bisiklet, dördüncü Ege Pelindağ’a Sony marka 4GB bellekli MP3, beşinci Ege Can Meriç’e 16GB USB bellek; 2. kategori için birinci Tuna Özateş ve ikinci Utku Deniz Demir’e netbook, üçüncü Utku Demirbaş’a, Bianchi marka Speed 1000 model bisiklet, dördüncü Ulaş Uyanık’a Sony marka 4GB bellekli MP3, beşinci Can Akyol’a 16GB USB Bellek; 3. kategori için ödüller birincisi IM Burak Fırat’a 2 bin 500 TL., ikinciliği ise puanları eşit olan 7 sporcu Cengiz Şengül, Kadir Okur, GM Kıvanç Haznedaroğlu, FM Alper Efe Ataman, IM Oğulcan Kanmazalp, FM Mert Yılmazyerli, Gökhan Narman toplam 5 bin 500 TL'yi eşit şekilde paylaştı. Dokuzuncu IM Yakup Erturan, onuncu Doğuş Diril’e , 2 kişi/2 günlük yarım pansiyon Balçova Termal tatili ve onbirinci Enis Bilyap de 16GB USB Bellek olarak belirlendi.

Turnuva hakkında bilgi veren Mülkiyeliler Birliği Derneği İzmir Şube Başkanı Sn. Dr. Kadir Timurturkan, sporculara turnuva süresince yiyecek, içecek ve diğer gereksinimlerinin karşılandığını, her sene düzenlemek istedikleri bu turnuvanın kalitesinin daha da ileri seviyelere taşıyabilmek adına, olumlu ve olumsuz tüm geri bildirimlere açık olduklarını ifade etti. İzmir’in satranç sporunda oldukça ileri bir seviyede olduğunu sözlerine ekleyen Dr. Timurturkan, "İzmir ve yakın çevre Mülkiyeliler Birliği Derneği olarak turnuvanın başarısından ve amacımıza ulaşmış olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz. Tüm bu başarılarda emeği yadsınamayacak değerli annelerimizin de anneler gününü kutluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.





Editör: TE Bilişim