Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti
Zeybekci, İzmir’in 2023’te hedefinin üzerinde bir yol kat edeceğine inandığını belirtti. 

SURİYELİLER İÇİN ÖNLEM ALINDI
Bakan Zeybekci, "Fuarın çevresinde yatan Suriyeliler için gerekli önlem alınıp alınmadığı" sorusuna şöyle cevap verdi: “Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye’ye ihtiyacı var. Türkiye’nin 150 yıldan beri tüm kardeşlerimize karşı kapılarını açması misyondur zaten. Onları barındırmak için neler yapabileceğiz ona bakmak lazım. Asıl çözüm Suriye'deki kendi evlerine dönüşümlerini sağlayacak girişimleri hızlı bir biçimde artırmak lazım. Güvenlikli bölge en önemli çözümlerden biri olacaktır. Kardeşlerimiz mutlu mesut bir şekilde yaşasalardı vatanlarını terk etmek istemezdi. Tarih Türkiye’nin bu fedakarlığını insanlığa güzel bir örnek olarak yazacaktır. İzmirlilerinde davranışları İzmir’e yakışır şekilde oluyor. Hiçbir şekilde fuarın olup olmaması önemli değil. Zaten biz elimizden geleni yapıyoruz.”
İzmir için işin kolayına kaçıp kurtarıcılardan bir şeyler istemek yerine topyekun işlerin yapılması gerektiğini vurgulayan Zeybekci, şunları söyledi: 
“İşin kolayına kaçmak. Birine havale etmek yerine, topyekün yapılması lazım. O şehirden herkesin şehrini kurtarması lazım. Kurtarıcıya havale etmemesi lazım.” 
İzmir’in projelerinin tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı: “İzmir’in Antalya’ya bağlanması, İzmir’in İstanbul’a bağlanması çok önemli. Dünyanın en uzun köprüsü Marmara denizinin üzerine yapılıyor ama İzmir için yapılıyor. Projeler tüm hızıyla devam ediyor. Bunların hepsi ile birlikte İzmir, 2023’ü hedeflerinin de üzerinde karşılayacaktır.” 
Editör: TE Bilişim