Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu
 T.C İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öğrencileri adına açıklama yapan Mustafa Aracı, “Bu sene yaz okulu ücretleri geçen seneye göre en az 2 katı artmış durumda, biz öğrenciler olarak her ne kadar part-time işlerde çalışsak da ailesinin desteği ile okumaya çalışan bireyleriz. Devletimizin her üniversiteye gerektiği ödeneği ayırdığını hepimiz biliyoruz. Tabi ki üniversitemizin de giderleri olacaktır. Biz öğrenciler daha iyi hizmet alabilmek için bu giderlere katlanmak zorundayız ancak bu sene ödediğimiz ücretin geçen seneye nazaran en az 2 katı fazla olması (bazı fakültelerde 3 katı) bizleri ve ailelerimizi ciddi anlamda sıkıntıya sokmakta ve sarsmaktadır.


Bizden 'yaz okulu ücreti alınmasın' demiyoruz. Sadece üniversite yönetimimiz biraz daha anlayışlı olsun istiyoruz. Sonuçta biz devlet üniversitesiyiz. Devlet bizim üniversitemize gerekli ödenekleri aktarmıyor mu ya da devlet tarafından gerekli ödenekler aktarılıyor ama bizim ödediğimiz ücretler keyfi mi alınıyor ? Bizim öğrenciler olarak kafamızda çok soru işaretleri var ve hemen hemen hiçbirine cevap bulamıyoruz. Hatta bırakın cevabı bu konuları konuşacak muhattap bile bulamıyoruz. Bu konular hakkında çıkıp protesto yapsak bizleri yanlış lanse ediyorlar. Haklıyken haksız duruma düşürüyorlar.

Ülkemiz şu anda bir belirsizliğe doğru gitmekte, yetkili kişi ve kurumlar hükümet kurulamadığı için önlerini göremiyor. Biz bu konuları anlayabilecek bilgi ve beceriye sahip insanlarız ancak içinde bulunduğumuz bu durum var diye bizim hakkımızı da gasp etmesinler. Bu sebepten ben de şahsım ve tüm öğrenci arkadaşlarım adına bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum. Yetkili kişi ve kurumların sesimize kulak vereceğini umut ediyor ve konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz" dedi.
Editör: TE Bilişim