İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi İzmir Buca'da Feci Kaza 2 Kişi Yaşamını Yitirdi
 Güngör’ün, iki müşteriyi şehir içinde dolaştırdıktan sonra Çiçekliköy mevkisine getirdiği, burada araçtan indiği sırada öldürüldüğü ve direksiyona geçen şahısların cesedi bagaja koyarak Kütahya’ya gittiği öğrenildi.
İzmir’de, bir birahaneye alkollü oldukları için kabul edilmeyen F.G. ile N.G. isimli bir tamirhanede çalışan şahıslar, bindikleri 35 T 7521 plakalı taksinin şoförü Mustafa Güngör’ü bıçaklayıp döverek öldürdü. Cesetten kurtulmak için İzmir’den memleketleri Kütahya’ya giden iki zanlı, Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde polis ekipleri tarafından şüpheli bulunarak takibe alındı. Takip edildiklerini fark etmeyen şahıslar, sulama göleti yanına geldi. Elbiselerinde kan izleri olan zanlıların üzerinde yapılan aramanın ardından taksinin bagajında erkek cesedi bulundu. Ölen kişinin İzmir’de Çardak Taksi Durağında çalışan 30 yıllık taksici 50 yaşındaki Mustafa Güngör olduğu belirlendi. Eşinden ayrı olan ve Halil Güngör (25) ile İclal Güngör (10) isimli iki çocuğu bulunan Mustafa Güngör, İzmir’in Kemalpaşa ilçesi Yeşilyurt köyünde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.
Edinilen bilgiye göre, müşterileri önce şehir içinde dolaştıran Güngör, daha sonra Bornova ilçesine bağlı Çiçekliköy’e gitti. Burada araçtan indiği düşünülen Güngör’ün dışarıda öldürüldüğü tahmin ediliyor. Güngör’ü arabanın bagajına atan şahısların cesedi önce Manisa Salihli’de baraja atmak istedikleri sonra Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde sulama göletine geldikleri sırada polisler tarafından yakalandıkları öğrenildi.
“CİHAZLAR ÇALIŞIYOR NAVİGASYONU SÖKMÜŞLER”
Cenaze törenine katılan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, olayla ilgili şu bilgileri verdi: “Şahıslar şehir içinde taksiyle dolandıktan sonra Bornova Çiçekliköy’e gitmiş. Zannedersem hadise Çiçekliköy’de aracın dışında oluyor. Araçlarımızda sistem var. Aracın nereye gittiği, nereden geldiği, duruş noktası belli. Alınan ifadelerden de öğrendiğimiz kadarıyla olay aracın dışında meydana gelmiş olabilir. Çiçekliköy’de sanki direksiyona onlar geçmiş. Arkadaşımız panik butonuna basmamış. Olay dışarıda olmuş. İfadelere göre şahıslar alkol ve sigara almış. Arkadaşımız araçtan indikten sonra direksiyona geçmişler. Hadise o esnada dışarıda olmuş. Arkadaşın panik butonuna basma durumu olmamış. Kütahya Pazar ilçesinden Simav’a doğru giderken süratli gidiyorlar. Orada da polisin dikkatini çekmişler sonra durduruluyorlar. Şahıslar arabanın sadece navigasyonunu sökmüş. Cihazlar çalışıyor. Olayı yapanların yaşı genç ama olayı yapış şekilleri profesyonel.”
Mustafa Güngör, Kemalpaşa ilçesi Yeşilyurt köyü camisinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığına defnedildi. Cenazeye katılan taksici arkadaşları, Güngör’ün alçak gönüllü ve çevresi tarafından çok sevilen biri olduğunu belirtti.
“PANİK BUTONUNA BASMASI GEREKİRDİ”
Anık, gazetecilerin, "taksicilerin uzak ve tenha bölgelere gitmek isteyen müşteriler söz konusu olduğunda taksicilerin ne yapması gerektiğine ilişkin" sorusuna, “Biraz dikkatli olmak lazım, profesyonel olmak lazım. Tabii her yolcudan da şüphelenemiyorsunuz. Mutlaka arabanıza alkollü alkolsüz de biniliyor. Gidip gelinen ve gezilen noktalar çok tenha noktalar. Direksiyondaki arkadaşımızın mutlaka panik butonuna basması gerekirdi” diye cevap verdi. Anık, şahıslardan bir tanesinin hâla ayık olmadığını ve hap kullanmış bir halde olduğunu belirtti.
Editör: TE Bilişim