TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz! TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz!
 Seçkiner; sahur ve iftarda neler yenilmesi gerektiği hakkında bilgi verdi. Günlük yiyecek alımındaki azalmaya rağmen yanlış beslenme, yemek yedikten sonra daha az hareket etme gibi sebeplerle Türk nüfusunun yüzde 25'inde kilo alımının görüldüğünü aktaran Selda Seçkiner, Ramazan ayının içerisinde olduğumuz bugünlerde, kişilerin günlük beslenme şeklinde ve öğün sayısında değişikliklere sebep olan oruç ile birlikte açlık sürelerinin uzadığını ve buna bağlı olarak metabolizmaların daha yavaş hareket ettiğini belirtti.

  SAHUR VE İFTARDA NELERE DİKKAT ETMELİYİZ
 Sahura mutlaka kalkılması gerektiğinin altını çizen Diyetisyen Seçkiner, şöyle konuştu: “Sahurda sadece su içerek niyetlenmek veya gece yatmadan yemek yemek vücut sağlığımız için sakıncalıdır. Açlık süresi uzayacağı için halsizlik, baş dönmesi, unutkanlık, dalgınlık gibi şikayetler görülebilir. Bunun tersine sahurda çok ağır yiyecekler yemek de sakıncalı.  Yemeklerin yağa dönüşme hızı ve kilo alma riski artar. Sahura mutlaka kalkılmalı ve hafif ama tok tutucu besinler tercih edilmelidir.”
 İftarda da tek seferde büyük porsiyonlar yemenin bünyeyi olumsuz etkilediğini açıklayan Diyetisyen Selda Seçkiner, iftarda hangi yemeklerin nasıl yenilmesi gerektiğini şöyle anlattı: “İftarda gün boyu aç kalınacağı için yavaş sindirilen mide sisteminde uzun süre kalabilen lifli ve kana geçiş hızı düşük esmer tahıl ürünleri, sebzeler, kuru baklagiller, salata gibi besinler tercih etmek iftar sırasında yaşanabilecek sağlık sorunlarını engeller. İftara çorba, peynir, domates gibi hafif besinlerle başlanılmalı, 10-15 dakika ara verilip az yağlı et-sebze yemekleri veya salata ile devam edilmelidir. Tek seferde büyük porsiyonlar yemek vücut sağlığı için tehlikelidir. Kızartma ve kavurma yerine, ızgara veya fırında pişirme yöntemi kullanılmalıdır.” 
Aç kalmanın kilo verdirmeyeceğini belirten Seçkiner, su tüketim miktarının da son derece önemli olduğunu söyledi. Seçkiner, diyabet, ülser gibi hastalıkları olan kişilerin oruç tutmadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim