Pet İzmir 2019, İzmir Evcil Hayvan, Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı Bayraklı Tepekule Kongre Merkezinde düzenlendi. Birbirinden renkli etkinliklerin gerçekleştiği fuarda yarışmalar ilgi çekti. FCİ 7. Köpek Özel Grup Yarışmaları düzenlendi. Organizasyona Kedi Güzellik yarışması damgasını vurdu.

Alfa Kedi Irkları Koruma ve Denetleme Derneği ile Dünya Kedi Federasyonu tarafından Uluslararası Kedi Yarışması düzenlendi. Sahipleri tarafından özel olarak hazırlanarak kafeslere konulan kediler yarışma alanına getirildi. Farklı ülkelerden getirilen farklı ırklardan kedilere Rusya'dan 3 hakem tarafından inceleyerek puan verdi. Yarışma sırasında Fuarın ikinci katında oluşturulan özel alan kedi severlerin akınına uğradı.

Alfa Kedi Irkları Koruma ve Denetleme Derneği Başkanı Funda Gençler, bu yıl 2'ncisini düzenledikleri yarışmaya Rusya ve Yunanistan'dan da katılımcılar olduğunu söyledi.

TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz! TEMA'dan Çağrı: Doğal Afetlere Dirençli Kentler İstiyoruz!

Gençler, "Farklı ırklar bu yarışmaya katıldı. Yavru, genç, yetişkin, kısır kedi ve batın kategorilerinde yarışma gerçekleşiyor. Bunların altında da farklı tüy uzunluklarına göre alt kategorilerimiz var. Yarışmamızı daha eğlenceli kılacak şovlarımız var. En süslü kafes ve en güzel kıyafetli kedi gibi özel yarışmalarımızı da gerçekleştiriyoruz." dedi. Yarışmaya olan ilginin yüksek olduğuna dikkat çeken Gençler, ailelerin evlerinde beslemek için cins kedilere yöneldiğini ifade etti.

İki gün düzenlenen yarışmaların birincisi Ragdoll oldu. British Shorthair iki günün ikinciliği ve üçüncülüğünü aldı. Maine Coon ve Scottish Fold kedileri dereceye giren kediler oldu. Dereceye giren kedilere TEMA Fuarcılık Genel Müdürü Aykut Karslı ve Alfa Kedi Irkları Koruma ve Denetleme Derneği Başkanı Funda Gençler ödüllerini verdi. Yarışmanın kedi besleme ve bakımını özendirdiğini belirten Karslı, gelecek sene yarışmanın daha da büyüyeceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim