Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
Evcil Hayvan Show İzmir’de başladı. Çok sayıda çocuğun açtığı PET SHOW 2014 birbirinden renkli yarışma ve aktiviteleriyle İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 28 Eylül 2014 tarihine kadar sürecek. Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, son trend geniş ürün yelpazesi ve hizmetleriyle hayvan sevgisini en doğru şekilde gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.
Binlerce hayvan severin merakla beklediği Pet Show 2014 17. Evcil Hayvan Show İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda çok sayıda çocuğun kestiği kurdeleyle başladı. On yedi senedir sektörün işbirliği ile organizasyonu düzenleyen Efor Fuarcılık’ın Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, sosyal sorumluluk projesini yine hayata geçirmenin haklı onurunu yaşadıklarını söyledi. İşleyen bu yıl fuarda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyleyerek, “Hayvanları Koruma Kanunu dolayısyla bu tarz organizasyonlarda hayvan satışı yasak. Biz de büyükşehir belediyemiz ve Karşıyaka Belediyesi ile yaptığımız ortak çalışma ile hayvan sahiplendirmesi yapılıyor. Hayvanseverler herhangi bir ücret ödemeden evcil hayvan sahibi olabilecekler. Görülmeye değer evcil hayvan ve ürünleriyle güncel bilgi alınabilecek bir ortamı yine oluşturduk. 4 gün süreyle evcil hayvanların renkli dünyası incelenebilecek, yarışma ve aktiviteler eğlenceli saatler yaşatacak, en yetkili kişi ve kurumlardan en güncel bilgiler alınabilecek”dedi.
Açılışta Reflex kedi ve köpek mamalarının sunduğu Yetenek Sizsiniz Tarçın mini açılış show’u büyük ilgi gördü. Yetenek Sizsiniz Türkiye “Sayıl ve Okan” Müzikli Balon Gösterisi çocukları büyüledi. Hayvan Kostümlü karakterler eşliğinde yapılan animasyon gösterisi, ESTO’nun sahnelediği “Masal Masal İçinde” çocuk tiyatrosu ilk gün ziyaretçilerine neşeli saatler yaşattı.
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN İZMİR’DE BİR İLK
Fuarda organizasyona katılan tek belediye olan Karşıyaka Belediyesi de hayvan sahiplendirme, veterinerlik hizmetleri, hayvan mezarlığı ve mama dönüşüm kutuları ile ilgili projelerini sergiliyor.
Sokak hayvanları için oluşturulan pugedonları ilk kez İzmir’de Karşıya sokaklarına taşıdıklarını söyleyen Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Pugedonları Karşıyaka’da parklara da yerleştirdik. Hem geri dönüşümü sağlıyoruz hem de sağlıklı bir şekilde beslenmelerini sağlıyoruz.

Ayrıca parklara hayvanlarımızın oynayabilmeleri için oyun alanları da oluşturduk. Hem İzmirlilerin hem de Karşıyakalıların sokak hayvanlarına karşı gösterdikleri duyarlılığı ve ilgiyi biliyoruz. Seçildiğimiz günden bu yana katılımcılığı ve yurttaşlarımızın taleplerini önemsiyorum. Kentte hep birlikte yaşıyoruz. Biz onların sesine kulak veriyoruz. Hayallerini de gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER
28 Eylül tarihine kadar her gün 11.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek organizasyonda masal kahramanları, çocuklar ve ailelerini fuar girişinde karşılayarak onlara eğlence ve bilgi yüklü saatler yaşatacak.

PETSHOW 2014 17. Evcil Hayvan Show kapsamında pek çok yarışma ve aktivite gerçekleştirilecek. Maksat Sanat Merkezi, Yetenek Sizsiniz Türkiye "Sayıl ve Okan" müzikli balon gösterisi ile hayvan figürlerinden oluşan balonlar ile izleyicilerine eğlenceli dakikalar yaşatacak. Ziyaretçiler boyları büyüklüğündeki "Balondan Hayvanlar Alemi"ni gezebilecek. ES-TO Ege Sanat Tiyatrosu “Masal Masal İçinde” ve “Oyun Dünyası” çocuk oyunlarını sahneleyecek. Hayvan severler, İZÇEV standındaki fotoğraf sergisini gezme şansı yakalayacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin standında can dostlar ile hayatı kolaylaştıracak tasarım harikası ürünler incelenebilecek. Reflex Kedi ve Köpek Mamalarının Sunduğu, Yetenek Sizsiniz Yarışmasının unutulmazı Tarçın’ı izleyenlerini yine kendisine hayran bırakacak.

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğünün İtaat ve Arama Kurtarma gösterileri nefes kesecek.

İlk kez halka açık düzenlenecek olan "1. Muhabbet Kuşunu Yarıştır" yarışması ile kuş yarışmaları başlayacak. 2.’si düzenlenecek olan “Kıvrıkgagalılar Yarışması” ile (muhabbet papağan) kuşların mücadelesi devam edecek. Organizasyonun geleneksel “En Güzel Kedi”, “En Güzel Köpek”,
“Akvaryum Düzenleme” yarışmalarında tatlı bir rekabet gerçekleşecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü standında, hem projelerini tanıtacaklar hem de hayvan sahibi olmak isteyen hayvan severlere dost kazandıracaklar, sahiplendirme yapacaklar. Engelli kedi ve köpekler de olacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından "Can Dostlarla empati” etkinliği düzenlenecek. Programda can dostların anlaşılması pekiştirilecek.
Editör: TE Bilişim