13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı
İzmir’in geleneksel yiyeceği Boyoz’u festivalle markalaştırma yolunda ilk adımın atıldığı organizasyonun bu yıl ikincisi yapılıyor. 5 Mayıs Pazar günü yapılacak 2.’inci Boyoz Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Radyo Romantik Türk ve RT Haber Yönetim Kurulu Başkanın Abdullah Polat, “Bir kahvaltı etkinliği olarak tasarladığımız ancak, kısa sürede geniş kitlelere ulaşınca festivale dönüştürdüğümüz Boyoz, hem markalaşma yolunda hem de İzmir bilincini geliştirme yönünde önemli bir rol oynamıştır. İzmir, kendi festivalini oluşturmuştur. Sosyal paylaşım sitelerinde duyurusun yaptığımız festival büyük ilgi görmüştür. Geçen yıl da 80 bin kişinin bu festivale katılması bunun göstergesi olmuştur. Bu yıl daha organize olarak İkinci Boyoz Festivali’ni 5 Mayıs’ta Pazar günü Alsancak İskelesi önünde saat 11.00’de başlatıyoruz” diye konuştu.
PİKNİK HAVASINDA BOYOZ FESTİVALİ
Boyoz’la İzmir’in geçer yıl ulusal çapta televizyon ve gazetelerle üç gün süren bir tanıtımının yapıldığını hatırlatan Abdullah Polat, festival hazırlıkları ile ilgili şöyle konuştu; “ Eğlence, müzik ve yarışmalar eşliğinde aynı zamanda Hıdrellezi de kutlamış oluyoruz. 100 bin Boyoz dağıtımını planlıyoruz. Yanında yumurta ve çayı da olacak. İzdihama yol açmadan ve olabildiğince herkesin Boyoz almasını sağlayacak dağıtım stantlarımız olacak. Katılım dahil etkinlikler de ücretsiz olacaktır. Boyoz yeme ve en hızlı Boyoz yapan usta yarışmaları gibi ilginç etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz”
BU FESTİVAL İZMİR’İN
Hazırlıklar sırasında İzmir’in yöneticileri ve firmaları ile görüşmelerin yapılmakta olduğunu kaydeden Polat, “ Bu festival İzmir’indir. Belediye, Odalar, STK’lar dahil her kurum ve kuruluşu burada görmek istiyoruz. Uluslararası bir festivale doğru gideceğini umuyoruz. Sponsorlarımıza, katılımcılara çok teşekkür ediyoruz. Geçen yılın coşkusunu daha fazla yaşamak ve yaşatmak düşüncesindeyiz. İzmirlileri, Boyoz severleri bu festivale bekliyoruz”dedi.

Editör: TE Bilişim