Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Baba Zeki Ünlüer ile avukatların katıldığı duruşmada mahkeme heyeti, sanığın cinayeti tasarlayarak işlediğine karar verdi. Duruşmayı izleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, verilen cezanın emsal olması gerektiğini söyledi. 

MAHKEME HEYETİ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS VERDİ
İzmir 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya tutuklu sanık Okan Ö., öldürülen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer, davalı ve davacı avukatları katıldı. Geçen celse mahkeme heyeti, 3 noktadan çekilen mobese kayıtlarını izlemişti. Görüntülerin izlenmesinin ardından söz alan sanık, "Ölmüş insanın arkasından konuşmak istemiyorum. Başkanım mümkün olsa birebir size çok şey anlatmak isterdim. Ancak yasalar buna müsaade etmiyor. Yaptığımdan pişmanlık duyuyorum" demişti. Dün son kez söz verilen sanık Okan Ö., daha önceki ifadelerini tekrarladığnı ve yaptığından pişmanlık duyduğunu söyledi.
Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer, zanlının en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, kasten öldürme suçundan sanık Okan Ö'yü ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Davadan sonra basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, verilen cezanın diğer davalara da emsal olması gerektiğini belirtti. Sanık avukatı, görüntülerle ilgili son savunmalarını yapmak için süre istedi. Mahkeme heyeti, karar vermek için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
 
Editör: TE Bilişim