İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Törenin açılış konuşmalarını, Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği Fuar Komisyonu Başkanı Metin Akçay, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan yaptı. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar plastik sektörünün yüzde 16’sının İzmir’de olduğunun altını çizerek, “2010 yılında plastik sektöründe ihracat yüzde 23 artmıştır. 2012 yılında yüzde 10 büyüme sağlanacak. Bu açıdan birçok yatırımın desteklenmesi gerekir. Teşvik sistemimizde enerji verimliliği kullanımıyla ilgili bir düzenleme yok. Bunun için Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile görüştük” dedi.

Plastik sektörünün fuarın düzenlenmesi için çok ısrarcı olduklarını belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, “PLASTECH Fuarı’na katılım 2.sinde katlanmalı. Bu organizasyonda en büyük katkıyı PETKİM verir. Plastik hayatımızın her yerinde var ve gelişen bir sektördür” diye konuştu.





İzmir Büyükşehir Belediyesi
Başkanı Sırrı Aydoğan ise, “PLASTECH Fuarı önümüzdeki zamanlarda İzmir’in sayılı fuarlarından olacak. Fuarlarımızın sayıştayabilir olması çok önemli. Geri dönüşümde en çok çalışan il İzmir’dir. Bu fuarın İzmir’in prestij fuarlarından olacağına inanıyorum” ifadesi kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından, Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği Fuar Komisyonu Başkanı Metin Akçay, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şakir Örs fuar 1 nolu holde kırmızı kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi. PLASTECH fuarına Ankara, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Uşak ve ABD, Almanya, Azerbaycan, Brezilya, Çin, Fransa, Hollanda, İspanya, Japonya, Tayvan’dan olmak üzere 156 firma katılıyor. İzmir Uluslar arası Fuar alanı 2 ve 3 nolu hollerde düzenlenen PLASTECH fuarında ambalaj, plastik, kauçuk, polyester, pvc kapı pencere profilleri, boru üretim teknolojileri ve aksesuarları, geri dönüşüm sistemleri ve ekipmanları sergilenecek.

Profesyonel ve son tüketiciye açık olarak gerçekleştirilen fuar, 10.00 - 19.00 saatleri arasında açık olacak.  PLASTECH Fuarına paralel olarak İZFAŞ, PETKİM işbirliğinde konunun uzmanları, sektör temsilcileri ve akademik isimlerin katılacağı seminer gerçekleştirilecek.



Editör: TE Bilişim