İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın da organlarını bağışlayarak destek verdiği etkinlikte organ bağışı konusunda çağrıda bulunuldu. 2005 yılında kendisine de yapılan karaciğer nakli ile hayata tutunduğunu belirten Medical Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Beken, hastane yönetimi olarak öncelikli hayalinin organ nakli merkezi edinen bir hastane kimliği edinmek olduğunu belirterek, “Dünyada toplu organ bağışına destek vermek amacıyla yaklaşık 857 kişi ile birlikte organ bağışını başlatmış bulunmaktayız. Bu kampanyaya bütün çalışanlarımız koşulsuz destek vermek suretiyle Türkiye’de ve dünyada bir ilki gerçekleştiriyoruz” dedi. 
Medical Park Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba da, Türkiye’nin organ nakli konusunda özel bir yere sahip olan ülkeler arasında olması gerektiğini ve bir can kurtarmanın insanlığı kurtarmakla eş değer olduğunu söyledi. 
Medical Park İzmir Hastanesi Organ Nakli Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Ünal Aydın ise, nakil bekleyen hastaların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, “Burası ateşin düştüğü yer. İnsanlar gözümüzün önünde eriyip bitiyor. Bunu dile getirmek zor. Herkesten daha çok organ nakline ihtiyacımızın olduğunu biliyoruz. Toplumsal duyarlılık projesini gerçekleştirmemiz gerektiğini düşünerek, Organ Nakli Haftası’nda bunu taçlandırdık” diye konuştu.

HAYAT KURTARANLARIN YAKINLARINA PLAKET 
Konuşmaların ardından yakın zamanda hayatlarını kaybeden ancak bağışlanan organları ile çoğu kişiye hayat verenlerin yakınlarına plaket takdim edildi. 65 yaşında beyin kanaması sonucu eşi Ahmet Berker’i kaybeden Hidayet Berker ile 51 yaşında kalp krizi sonucu eşi Orhan Savaş’ı kaybeden Reyhan Savaş da organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Yaşadığımız acıyı kurtarılan hayatların mutluluğu ile hafifletiyoruz” diye konuştular.
Plaket töreninin ardından hastane çalışanları, su bazlı boyalara batırdıkları ellerini ‘organ bağışına siz de bir el verin’ yazılı bez afişe bastırıp, destek verdiler.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim