RENGAHENK’TEN ÇOCUKLARA İLHAM KAYNAĞI
Alsancak Rotary Kulübü deniz görmemiş, uçağa binmemiş 16 çocuğa ilham kaynağı olmak için kermes düzenliyor. Rengahenk Klasik Sanatlar Derneği üyeleri bu özel etkinliğe eserleri ile destek oluyor. 
Swissotel Kordon salonunda gerçekleşecek kermeste son günlerde Resim Heykel müzesinde iki ay süren “Bir detay, Bin emek” sergisindeki eserleri ile gündemde olan Rengahenk Klasik Sanatlar Derneği de katkıda bulunuyor. Dernek Başkanı Sibel Bengisu “Dünyayı çocukların sevgi dolu kalbi ve sanatçıların bakışı kurtaracak buna inanıyoruz. Biz sanatçılar ne kadar çok çocuğun kalbine dokunabilirsek, onları dünyanın güzellikleri ile buluşturabilirsek, sevgilerini o kadar çok yayarlar. Sevginin enerjisi, renklerin enerjisi ile birleşince hayal ettiğimiz ülkede ve dünyada yaşayacağız. Alsancak Rotary den gelen “İlham Kaynağı Olalım” teklifi, içinde çocuklar olduğu için dernek üyelerimizin çok hoşuna gitti. Üyelerimiz Bu kermes için ürettikleri eserlerle destek olmaktan gurur duyuyor.” dedi. 
Swissotel’deki kermes sonrası doğudaki farklı illerden gelen çocuklar İzmir turuna katılacaklar. Alsancak Rotary Kulübü'nün "İlham Kaynağı Olalım" kermesi 13 Aralık saat 10:00 – 17:00 arasında Kordon salonunda...


Rengahenk Klasik Sanatlar Derneği Eğitimleri
Tezhip:  Tezhip, Farsça bir kelimedir. Altın ile süsleme anlamına gelen tezhip, Ferman, Berat ve Kur’an ayetleri gibi değerli evrak ve Levhaların yüksek manevi değerini ifade etmek amacı ile gelişir. Tezhipte temel malzeme ‘murakka’ adını taşıyan el yapımı kağıt, su bazlı boya ve altındır.
Minyatür: Matbaanın kullanılmaya başlanmasından önce el yazması kitapları süslemek için yapılan resim anlamına gelmektedir. Konularını tarihte yaşanan olaylar, hikaye ve öykülerden alır. Kullanılan malzeme tezhip sanatında kullanılanlarla aynıdır. 
Hat: Yazı, çizgi, çığır, yol manalarına gelir. Arap harflerini farklı şekillerde, aherli kağıt üzerine kamış ve is mürekkebi ile belli kalıplara uyarak güzel bir şekilde yazma sanatıdır. 
Ebru: Ebru, kitre ile yoğunlaştırılmış su üstünde hazırlanmış boyalarla oluşturulan desenin kağıt üzerine geçirilmesi yolu ile yapılan sanat dalıdır. 
Rengahenk Klasik Sanatlar Derneği Sanatçıları; Afet Bahıt, A. Noyan Bahıt, Ayten Kocagil, Ayşin Çelik, Asli Akoğlu Özaşçılar, Banu Akyıl, Candan Aral, Esin Aksaç, Emel Er, Ferda Erçiftçi, Fisun Sivri, Gönül Pekmezci, Handan Özel, Işıl Türkman, Melek Dağlı, Nadide Deligöz, Nagihan Akdemir, Necdet Emekli, Nurten Baykurt, Öztin Yanbastı, Sibel Bengisu, Şule Gömük, Ümran Uyanık, Yeşim Öcal.

 

Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
Editör: TE Bilişim