İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak
İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmek isteyen Yunanistan ve Rusya uyruklu bir kadın kuryenin aracına yönelik düzenlenen operasyonda, 32 kilo 850 gram eroin ele geçirildi.

Uyuşturucuların piyasa değerinin 1 milyon 950 lira olduğu öğrenildi.

Çeşme Kaçakçılık İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri, Yunanistan'ın Sakız Adası'na gitmek için Çeşme Ulusoy Limanı'na gelen NIA-7248 plakalı aracı risk analizi yaparak x-ray cihazından geçirdi.

Ekipler, aracın x-ray kontrolü sırasında şüpheli durum tespit etti. Şüpheli durum üzerine bölgeye gelen dedektör köpekler Senna ve Zico, Yunanistan plakalı araçta arama yaptı. Senna ve Zico adlı dedektör köpekler, aracın bagajının arka bölümünde tepki verince, Kaçakçılık İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri tarafından gizli bölme ortaya çıkarıldı.

Eroinlerin değeri 1 milyon 950 lira 
Ekipler, özel ambalajlar içindeki eroin paketlerini gizli bölmeden çıkardı. 32 kilo 850 gram ağırlığında olduğu belirlenen eroinin piyasa değerinin de 1 milyon 950 lira olduğu öğrenildi.

Aracın bayan sürücüsü, 44 yaşındaki V.M. ekipler tarafından gözaltına alındı. Yunanistan ve Rusya vatandaşı olduğu belirlenen V.M.'nin yapılan sorgusunda, aracıyla, 20 Ağustos tarihinde İpsala Gümrük Kapısı'ndan giriş yaptığını, 9 gün süreyle Türkiye'de kaldığını belirledi. Yapılan sorgusu sonucu kurye olduğu sanılan V.M., Çeşme Cumhuriyet Savcılığı'na götürüldü. V.M., daha sonra ise tutuklanarak cezaevine konuldu.
Editör: TE Bilişim