Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi
Parti binasının bulunduğu meydanda “Katil İsrail Filistin’den defol", "Hamas’a selam, direnişe devam", "Avrupa değil İslam birliği” şeklinde slogan atan partililer, yoldan geçen vatandaşlardan destek gördü. Kalabalık grup adına açıklama yapan SP İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, dünyanın gözü önünde Gazze’nin yok edildiğini ve Filistin halkının sistematik olarak yürütülen katliamlarla inim inim inletildiğini söyledi. Sakartepe; siyonist İsrail'in yine kudurduğunu belirterek şöyle konuştu: "Müslüman kanı içiyor.

Ramazan’da Gazze’ye ölüm yağıyor. Müslümanlar ise siyonist İsrail’in Gazze’de hava ve karadan terör estirmesini, kundaktaki bebekleri bile katledişini sessiz ve aciz bir şekilde izliyor. Bu vahşeti durdurmanın tek yolu İsrail’e yönelik acil bir müdahaledir.”

Sakartepe; Müslüman devletlerin birlik olması gerektiğini savundu. Parti olarak, Türkiye’nin öncülüğünde İslam ülkeleri askerlerinin yer aldığı bir barış gücü oluşturulması ve bu barış gücünün Filistin’e konuşlandırılmasını talep eden Sakartepe, "Sessiz kalmak ortak olmaktır’’ dedi.

Sakartepe, 1,5 milyarlık İslam aleminin duyarsız kalmasının düşünülemez olduğunu ve Batılı oluşumlardan Müslümanlara hiçbir fayda gelmeyeceğine dikkat çekti. Parti önündeki kalabalığın İsrail bayrağını yakmasının ardından eylem sona erdi.

Editör: TE Bilişim