Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte dostları; CHP İzmir milletvekili Mustafa Moroğlu, Ünal Ersözlü, Tuğrul Keskin, Namık Kuyumcu, İsmail Mert Başat ve Yücelay Sal, Nevzat Çelik’in başrolünde olduğu anılarını anlattı.

Çelik’in yaşamını belgesel tadında anlatan film gösterimiyle başlayan "Nevzat Çelik… Şiirde 30. yıl…" etkinliği, vefa ve şiiri ön plana çıkardı. Sadece yerel yönetici değil, bir şair ve bir dost olarak konuşmasını gerçekleştiren Konak Belediyesi Başkanı Tartan, Nevzat Çelik’in 30’uncu şiir yılının Türkiye’nin her yanında kutlanması gerektiğini dile getirdi. Melih Cevdet Anday’ın “Bir çift güvercin havalansa/Yanık yanık koksa karanfil” sözleriyle bilinen "Anı" şiiri ile Nevzat Çelik’in "İtirazın iki şartı" şiirini okuyan Başkan Tartan, sözlerine şöyle devam etti: "12 Eylül sürecinde, demokrasiye özlem duyulurken bizim sarılacak silahlarımız değil, şiirlerimiz vardı. Okuduğumuz dizelerin birçoğunda Nevzat Çelik vardı. Dizeleri her ne kadar karanlıklarda yazılmışsa da hep geleceğe açılan birer umut penceresiydi. Nevzat Çelik kışkırtılması gereken bir şair. Sevgi için, şiir için, umut için kışkırtmalıyız. Bugün yaşadığımız gibi vefanın yanında şiiri de çoğaltan etkinlikleri daha çok yaşamalıyız.”

Ünal Ersözlü, Tuğrul Keskin, Namık Kuyumcu, İsmail Mert Başat ve Yücelay Sal, Nevzat Çelik’in dostluğuyla yaşamlarında açtığı yeri övgüyle anlattı. Gülüşler ve duygulu anlarla dolu etkinlik, İzmirli okuyucunun da özlem gidermesini sağladı. Vefa ve şiir dolu akşamın sürprizi, tanınmış oyuncu Şenay Gürler oldu. Duygulu sesiyle okuduğu Nevzat Çelik şiirleri büyük alkış topladı. Finalde ise deneyimli müzik grubu Düş Gezginleri, şairin bestelenmiş şiirlerini notaya dökerken, Nevzat Çelik de müziğe şiir okuyarak eşlik etti.

Editör: TE Bilişim