13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı

Her çocuğun robota dokunmasını sağlamak amacıyla ve “Do it yourself” (kendin yap) anlayışıyla düzenlenen İzmir SEV Robotouch Turnuvası’nda, her çocuk kendi robotunu hiçbir yetişkin müdahalesi olmadan yaptı. Turnuvanın sunuculuğu da yine öğrencilerin tasarladığı robot IRo tarafından yapıldı

İzmir SEV Robotouch Turnuvası’nda İzmir ve diğer illerden toplam 14 takım katıldı. Üç farklı kategoride hazırlanan takımlar, hangi kategoride olduklarını, turnuva günü açılış töreninde düzenlenen kurayla öğrendi. Takımlar kurada çıkan kategoriye göre robotlarını hazırlamak için kendilerine ayrılan odalara geçti.

Minik eller robot tasarladı
Herhangi bir yetişkin müdahalesi olmadan, öğrenciler, 120 dakika boyunca robotlarını tasarlayıp yaptılar. Her takım sahneye çıkarak performans sergiledi ve eğlenerek öğrendi. ‘Kazan kazan’ felsefesiyle düzenlenen turnuvada, her takım iyi olduğu alanda ödül aldı.

Sunucu Robot IRo
Açılış ve kapanış töreninde sahnede iki sunucu vardı. Bu sunuculardan biri de Özel İzmir SEV Ortaokulu Robot Kulübü’nün tasarlayıp yaptığı ‘hümanoid robot’ olan IRo (ayro) oldu. IRo, öğrencilerin şaşkın bakışları arasında sahnede görevini yerine getirdi. Turnuva sonrasında geniş bir hayran kitlesine sahip olan IRo, öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.

t

Editör: TE Bilişim