Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
 Futbol kariyerine İzmir’in köklü takımlarından Damlacıkspor’da başlayan, ardından Galatasaray ve Milli Takım’daki başarılarıyla adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdıran, futbolun Taçsız Kral’ı Metin Oktay ölümünün 13. yılında Konak Belediyesi’nce düzenlenen iki ayrı etkinlikle anıldı.

13 Eylül 1991’de, Boğaziçi Köprüsü çıkışında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden efsane futbolcu Metin Oktay için düzenlenen anma etkinliklerinin ilki Prof Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde yapıldı. Gazeteci-Yazar Hakan Dilek’in, Metin Oktay’ın hiçbir yerde yayınlanmayan çok özel fotoğraflarından oluşan sergisinin açılışıyla başlayan etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı. Hakan Dilek’in fotoğraflar eşliğinde anlattığı anılar etkinliğe katılanları geçmiş yıllara götürdü.
DOSTLARI KRAL’I ANLATTI
Taçsız Kral için düzenlenen ikinci anma etkinliği ise Metin Oktay’ın Konak Belediyesi’ne ait İzmir Mask Müzesi’nde sergilenen maskı başında yapıldı. Etkinliğe Taçsız Kral’ın yakın dostlarının yanı sıra futbola başladığı kulüp olan Damlacık Spor Kulübü’nün Başkanı Ahmet Naci Yıldız, İzmir Galatasaray Tek Yumruk Grubu, Damlacık semti Namık Kemal Mahalle Muhtarı İbrahim Cebeci, Damlacık Platformu temsilcileri Fehmi Yaşoğlu, Yılmaz Gökçin ile İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, gazeteci Okan Yüksel, eski futbolculardan Bülent Buda, Nevzat Güzelırmak, Gürsel Boliç, Ayhan Elmastaşoğlu ve Hakan Dilek katıldı.
MASKI BAŞINDA ANILDI
Saygı duruşuyla başlayan etkinlikte, konuklar Taçsız Kral Metin Oktay’la yaşadıkları anıları paylaşma fırsatı buldu. Duygusal anların yaşandığı anma töreninde söz alan Sancar Maruflu, “Metin Oktay futbolda, barışı, sevgiyi ve hoşgörüyü isteyen birisiydi. Çok efendi, centilmen ve bir o kadar da okumayı severdi. Türkiye ve İzmir için büyük bir değerdi” dedi. Etkinlikte Metin Oktay için hazırlanan kısa film de gün boyu ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Editör: TE Bilişim