Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde
 Olay, saat 05.00 sıralarında İzmir’in Konak ilçesinde meydana geldi. Şizofren olduğu iddia edilen Emin İlker T, kapı komşusu olan nişanlısı Ferhan Öz(44)’ün evine oturmaya gitti.Bilinmeyen bir nedenle saldırganlaşan Türker, nişanlısının 9 yaşındaki kızı I.Ç.’yi darp etmeye başladı. Anne Ferhan Öz’ün araya girmesiyle daha da hırçınlaşan Emin İlker T, nişanlısını da darp etti. Kadının çığlıklarını duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kapıyı açması için uzun süre Emin İlker T’i ikna etmeye çalıştı. Engelli adamın kapıyı açmaması üzerine olay yerine 110 AKS ekipleri çağırılarak kapıyı kırma çalışmaları başladı. Bu esnada kapının arkasına evdeki eşyaları yığan Emin İlker T, nişanlısı ve kızını arka odaya kilitledi. Dış kapının kırılmasıyla salona kaçan Emin İlker T, polisin biber gazlı müdahalesiyle gözaltına alındı.
Geçimini aylık 800 TL olan engelli maaşıyla sağladığı ve akıl hastası olduğu iddia edilen Emin İlker T’in ayrıca Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde bir süre tedavi gördüğü iddia edildi.
Evden çıkarılan talihsiz kadın ve kızına olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı, ardından Öz ve kızı I.Ç. ambulansla Katip Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim