Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak Gemi Söküm Sektörü İftiralarla İlgili Hukuki Süreci Başlatacak
İzmir'de etkili olan şiddetli fırtınada seraları yıkılan gül üreticileri zor durumda kaldı. İzmir'in Menderes ilçesinde yoğunluk gösteren gül seralarının çoğunun yıkıldığı dile getirilirken, sera başına minimum zararın 20 bin Türk Lirası civarında olduğu öğrenildi. Ürünlerinin içeride kaldığını dile getiren üreticiler, "14 Şubat Sevgililer Günü için ektiğimiz tüm güllerimiz ziyan oldu. Soğuk hava ve şiddetli yağış güllerimizin açmasını da engelledi. Seralarımız yıkıldı. Yetkililerden hala bir yardım eli
uzanmış değil. Bizim işimiz için çok önemli bir gün olan 14 Şubat Sevgililer Günü satıcıya vereceğimiz bir gülümüz yok. Para kazanamadan bu yılı da böyle geçireceğiz" dediler.
Aşırı soğuk havanın etkili olmasından ötürü güllerin açmadığını da belirten üreticiler, dışarıdan ithal gül getirildiğini dile getirerek, "Dışarıdan gelen ithal gül de fiyatları yarı yarıya düşürecektir. Zaten zararına satacaktık. Şimdi yerli üretici için daha kötü bir durum haline geldi" diye konuştular.
Yıllardır çiçek ticareti yapan firmanın sahibi Cengiz Yakar ise, "Menderes bölgesinin suyu daha tatlı olduğu için gül üretimi o bölgede daha yoğun olarak yapılmakta. Ancak bölgedeki sert hava koşulları gül üretimine zarar vermiş ve bölgedeki 85-90 serayı yerle bir etmiştir. Bizim de seralarımız yıkıldı ve güllerimiz soğuktan açmadı. Zararımız çok büyük. Tarım kredilerinin bekletilmesini ve çiftçinin biraz rahat duruma getirilmesi için zararımızın karşılanması için yardım bekliyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim