Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
Başkan Delican, söylediklerinin çarpıtılmaya çalışıldığını belirterek,“Hem kalkıp ‘Biz teröre karşıyız, terörü lanetliyoruz, Cumhuriyetçiyiz, Atatürkçüyüz’ diyeceksiniz. Sonra kalkıp DİSK’i İZELMAN’da barındıracaksınız” dedi. 
 
“HEM TERÖRİST DİYORSUN, E KARDEŞİM KENDİ BELEDİYENİZDE VAR”
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İHA’ya yaptığı açıklamada söylediklerinin çarpıtılmak istendiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Teknik hatadan öyle düşünüyorum, bizim konuşmamızı tam aktarmamış veya birileri bizim konuşmamızı çarpıtmak istiyor. Ama biz çok netiz. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde DİSK örgütlenmesi son derecede had safhada. DİSK’in bu örgütlenmesi içerisinde açın bakın PKK ile organik bağı olan insanlar var. Bunlar çok net ortada kim olduğunu İzmirli biliyor. Biz bunları söyledik." 
İzmir Büyükşehir Belediyesine bunun yakışmadığını belirten Delican, şunları söyledi: "İZELMAN’da çalışan vatansever insanlar bundan son derece rahatsız. Ben oradaki vatansever işçilerimizin bu konudaki sıkıntılarını dile getirdim, bundan biz de rahatsızız. Hem kalkıp ‘Biz teröre karşıyız, terörü lanetliyoruz, Cumhuriyetçiyiz, Atatürkçüyüz’ diyeceksiniz. Sonra kalkıp DİSK’i İZELMAN’da barındıracaksınız. Bir kere buna kendileri net bir şekilde karar vermeli. Eğer destekliyorlarsa bunları kabul etmiş sayılırlar. Kabul etmiyorlarsa da gerekeni yapsınlar. Belediye iş sendikası var. Niye onu İZELMAN’a sokmuyorlar? Sonra kalkıp diyorlar ki ‘yok bizim onlarla işimiz olmaz, onlar terörist.’ E kardeşim senin kendi belediyenizde bunlar var. Önce suyu bulandırmaya çalışıyorlar sonra da o bulandırdıkları suda kendi yalanlarına inanıp balık tutmaya çalışıyorlar. Doğru düzgün okusunlar.”
 
“BENİ ÖZÜRE DAVET EDİYOR KALKSIN KENDİ ÖZÜR DİLESİN”
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’e de sert tepki gösteren Delican, sözlerine şöyle devam etti: “Son derece yadırgıyorum. Çünkü kendisi milletvekilliği yapmış bir insan. Sağdan soldan kulaktan dolma bilgilerle basına açıklama yapmasın. Kalksın biz ne açıkladıysak baksın, kesin delilleri görsün ondan sonra konuşsun. Bizim söylediğimiz ortada. Kalkıp beni özüre davet ediyor, kendi özür dilesin. Kalksın bizden özür dilesin. Açıklamamızı doğru düzgün dinlesin.” 
 
“DİYARBAKIR’DA HALAY ÇEKTİKLERİNİ UNUTMUŞ DEĞİLİZ”
AK Parti olarak duruşunu net ortaya koymuş olduklarını belirten Delican, cumhuriyet tarihinin teröre karşı en büyük mücadelesinin verildiğine dikkat çekti. Terör işbirlikçilerinin PKK çatısı altında toplanıp Türkiye’ye saldırdığını kaydeden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz dimdik olduğumuz noktada duruyoruz. Çözüm sürecinde başlatmış olduğumuz birlik ve beraberlik sürecinde mecliste diğer partiler katılmadı, başta CHP. Ama kalkıp Habur’u eleştirenler, Diyarbakır’da kalkıp kendi belediyeleri ile halay çekmeye gittiler, onları da unutmuş değiliz. Habur’u eleştiriyorlar, çözüm sürecinde bizim de toplumsal barışı sağlamak amacıyla bölge halkını kapsayan çalışmalarımız vardı. Bu süreçle ilgili eleştiri yapacaklarsa ilk önce parlamentoda bizi desteklemeyip, daha sonra bu konudan kendilerine siyasi rant çıkarmaya çalışanlar bunu düşünecek.”
 
“SADECE SUÇLAMA YAPARAK KÖTÜLEMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Teröre karşı mücadele veren AK Parti hükümetinin istifaya çağırılmasının da büyük bir hakaret olduğuna değinen Delican, şunları söyledi:
“İstifa gibi bir mekanizmanın kalkıp da demokratik ülkelerde oluşması için farklı şartların oluşması lazım. Seçilmiş halka bu hakarettir. Bunu kabul edemeyiz, eleştiriye açığız, bu konuda hiçbir kaygımız yok. Eleştirilerle bize katkı koyacak her türlü katkıya açığız. Ama bunlar sadece suçlama, farklı yöntemle partimizi ve bizi hiç hak etmediğimiz şekilde kötülemeye çalışıyorlar.” 
 
“BİR DE SORMUŞLAR, KENDİLERİ KİM OLDUĞUNU BİLİYOR”
Delican, söylediklerinin net olduğunu anlatarak sözlerine şöyle devam etti:
"İZELMAN’ın içinde DİSK yapılanmasından PKK uzantılarını vurguladık. Bunları sormuşlar. Açıp baksınlar başta Ege temsilcisi olarak kimler var. Çok net hem biliyorlar hem göreceklerdir. İnsanları haksız yere söylemediğimiz söz üzerinden galeyana getirmek siyasetçilere yakışmıyor. Kendileri de biliyorlar DİSK’in nasıl bir yapılanma olduğunu. Kendi yaptıkları siyaset filan değil bence. Eğer siyaset yapıyorlarsa eleştirel gözle bakabilirler. Ama Türkiye’nin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla bir arada olunması gerektiği bir süreçte, parlamentoda siyasi partiler HDP dışında terör metnine imza attılarsa bunun arkasında duracaklar.”
Başkan Delican, hem CHP’nin ‘teröre karşı bir olalım’ mesajları verdiğini hem de arkasında da açıklama yaparak teröre karşı en büyük mücadeleyi veren AK Parti’yi istifaya davet etmelerinin de büyük bir çelişki olduğuna işaret etti.
 
İZMİR‘DE FARKLI ANKARA’DA FARKLI BİR CHP
İzmirlilere seslenen Başkan Bülent Delican, şunları söyledi: “İzmir hangi CHP’ye oy veriyor bunu düşünmeleri lazım. Burada biz ‘Atatürkçüyüz’ diyenler, Ankara’da eski genel başkanları PKK’nın televizyonlarında boy boy dolaşan, sonra Atatürk’ün resmi diye şikayette bulunan kendi milletvekillerini görevden ihraç edenler, PKK’nın siyasi uzantısı haline dönüşen HDP’nin kongresine bir temsilci gönderip faaliyetlerine göz yuman bir CHP var. Bir de İzmir’de böyle söyleyen bir CHP var. Hangi CHP? Hangi CHP’ye oy verecekler? Hangi CHP’yi savunuyorlar? Bir kere bile PKK’ya ‘PKK’ demeyen, terör örgütü diyen bir genel başkanları var.”
Editör: TE Bilişim