Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
 Birbirinden ilginç kıyafetlerinin yanı sıra bisikletlerini de çiçeklerle ve süs eşyalarıyla donatan kadınlar, çevredekilerin ilgi odağı oldu. Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü’ne denk getirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" ilgi çekici anlara sahne oldu. Birbirinden ilginç kıyafetleri, topuklu ayakkabı ve ojeli tırnaklarıyla bisiklet kullanan kadınlar görenleri şaşırttı. Kadına ve bisiklete karşı farkındalık yaratmanın amaçlandığı etkinlikte, caddeler süslü püslü kadınlar ve bisikletleriyle renklendi. Konak Meydanı’nda toplanan bin 500 süslü kadın, Gündoğdu Meydanı’na kadar pedal çevirdi.




Turu düzenleyen İzmirli Sema Gür, bisikletin sadece spor anlamında kullanılmadığı yaşamın parçası haline gelmesi gerektiğini belirterek, “Eğer uygun bisiklet politikası olursa işe veya herhangi bir yere bisikletle gidebiliriz. Biz kadınlar da günlük kıyafetlerimizi giyerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Biler korkmadan, çekinmeden yollarda olmalıyız.

Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Bisiklet sürücülerine saygı istiyoruz. Biz kadınız. Görünür olmak istiyoruz. Kadın korkmadan yollarda olmalı. Kadına ve kadın bisikletliye saygı istiyoruz” dedi.



Görüşlerini aldığımız güzel katılımcı bayan Neval Yörük; ''Etkinliği çok sevdim. Bu yıl 2. düzenleniyor 3. sünede gelmek istiyorum. Çok eğlendik. Ta İstanbul'dan geldim. Bu kadar süslü kadının bisiklet bineceği kimsenin aklına gelmezdi ama oldu işte.  Bugün İzmir'in güzel kadınları, hiç gerek yokken kendilerini süslediler, üstüne birde bisikletlerini süslediler ve düştüler yollara. Parfüm kokusu egsoz kokusunu bastırdı geçtikleri yerlerde. Rengarenk kıyafetleri, süsleri, şapkaları ile görsel bir şölen yaşandı.


Macera Kulübü etkinliklerinde söylediğimiz bir söz vardır, Hayat Bize Güzel diye. İşte bugün hayat Süslü Kadınlar için ayrı güzeldi çünkü sokaklarda tüm gözler onların üstündeydi. Sema Gür Uçuşan Teker bu etkinliğin organizatörüdür ve ona Tüm İzmir'liler ve doğa severler adına teşekkür ediyorum.  Ülkemize güzel bir kültür kazandırdığı için'' dedi. 

Editör: TE Bilişim