Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması Başkan Tugay'ı duygulandıran buluşması
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığını önlemek için yaptığı çalışmalar sırasında T.E. (39) isimli şahsın elinde çok sayıda tarihi eser bulunduğu ve bu eserleri Bayraklı ilçesinde satışını yapmaya çalıştığı belirlendi.

Yapılan baskın sonucu T.E. isimli şahıs, farklı dönemlere ait 204 tarihi eser ile birlikte yakalandı. Tarihi eserler ile ilgili İzmir Müze Müdürlüğü görevlilerince yapılan incelemeler sonucu; 58 adet Roma dönemine ait bronz sikke, Greko Romen dönemine ait 22 bronz sikke, Bizans dönemine ait 27 bronz sikke, İslami döneme ait 58 bronz sikke, 24 adet muhtelif dönemlere ait obje olmak üzere toplam 189 adet 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu kapsamında olan orijinal tarihi eser olduğu, 15 sikke ve objenin de 2863 sayılı yasa kapsamı dışında olduğu tespit edildi.

T.E. isimli şahıs hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa muhalefet suçundan soruşturma başlatıldı, ifadesi alındıktan sonra cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim