Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık Cemil Tugay; İzmir'i Kazandık
Tariş Yemta Yeniket Tesisleri açılışı, yapımında desteğini esirgemeyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Yeniket Belediye Başkanı Fikret Çam ve çok sayıda davetlinin katılımıyla, Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği ve Tariş Yemta Yönetim Kurullarının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Törende konuşan Tariş Yemta Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Özbek, hayvancılık sektörüne en iyi hizmeti sunma felsefesi ile çalıştıklarını, verim düzeyi ve kaliteyi her zaman yukarı taşıyacaklarını söyledi.
Tariş Pamuk ve yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yaman ise, 16 bin 418 metrekare arazi üzeride kurulu, saatlik 30 ton işleme kapasitesine sahip, toplamda 11 bin 500 ton hammadde stok kapasitesi bulunan Tariş Yemta’nın Yenikent Tesisi ile sektöründeki lider konumunu daha da sağlamlaştıracağına inandığını söyledi.
Yapımına Ocak 2013’te başlanan tesisi bir yıl gibi kısa süre tamamlayarak, Türk ekonomisine bacası tüten bir fabrika kazandırmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Yaman, yatırımların süreceği müjdesini verdi. Yaman, “Tariş Yemta şirketimizin şehir merkezinde kalması ve arazinin TOKİ ile yapılan hasılat paylaşımı modeliyle değerlendirilmesi neticesinde Bergama’ya taşıdık. Gelecek günlerde TOKİ projesinden gelecek bütçe ile bu kez Aydın bölgesinde yer alan Tariş Yemta arazisinde son teknoloji ile donatılmış yem tesisi kuracağız.“ dedi.

Editör: TE Bilişim