Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 'İnsan ticareti ve fuhuş' suçlarına yönelik geçen Ağustos ayında bir şebekeyi takibe aldı.

Fuhuş şebekesinin, Ukrayna ve Belarus'tan belirledikleri kadınları, bazılarını Türkiye'de temizlikçilik, terzilik, bakıcılık gibi iş bulma vaadiyle kimilerini baskı ve şiddet uygulayarak kimisini de çaresizliklerinden yararlanarak rızalarını elde etmek suretiyle İzmir ve Manisa'ya getirerek zorla fuhuş yaptırdığını tespit etti. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 aydır takip ettiği fuhuş şebekesine geçen gün İzmir ve Manisa'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, I.S.(28), A.K.(34), M.K.(33), H.K.(37), S.Ö.(35), E.Ç.(34), A.D.(38) ve H.K.(44) isimli şüpheliler yakalandı. 

Emniyette sorgulaması biten A.D., H.K., I.S. ve A.K. savcının talimatı ile serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen M.K., H.K., S.Ö. ve E.Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Öte yandan operasyonda, Ukrayna ve Belarus'tan şebekenin getirdiği I.G.(22), I.U.(27), N.C.(22), S.T.(38), E.A. (33), A.C. (23) ve A.K.(23) isimli kadınlar yakalandı.

Yabancı uyruklu kadınlar hakkında mağdur olarak işlem yapılarak İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. 
Editör: TE Bilişim