Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Gürdal, tarımsal verimlilikte Türkiye’nin ilk üç sırasında yer alan İzmir’in kalbinin Torbalı’da attığını söyledi.

Tarım ve hayvancılık sektörünün temsilcileriyle bir araya gelen Torbalı Ticaret Odası (TTO), sektörlerin sorunlarını masaya yatırdı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, “Meslek komitelerinin MR’ını çekiyoruz. En ince sorunlarına kadar eğiliyoruz. Torbalı’da tarıma dayalı sanayinin gelişmesini istiyoruz. Bu yönde iyi bir ivme yakaladık. İlçemizde 350 bin dekarlık verimli arazi bulunuyor. Buralarda üretilen ürünler yine ilçemizdeki fabrikalarda işleniyor” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE İLK ÜÇTE
İzmir’in Türkiye ekonomisine tarımsal anlamda büyük bir katkı sağladığını ve bu katkının büyük bir kısmının Torbalı tarafından karşılandığını dile getiren İl Müdürü Ahmet Güldal, şöyle konuştu: “Torbalı önemli bir tarım kenti. Büyük kitlelere hizmet eden bir ilçedir. İzmir olarak tarıma dayalı sektörde iki milyar dolarlık ihracat yapıyoruz. Torbalı bunun önemli bir kısmını karşılıyor. İl olarak tarımsal verimlilik anlamında Türkiye’de ilk 3’teyiz. Ticaret ve sanayinin geliştiği Torbalı’da bu özelliği ile İzmir’in kalbi konumundadır. İzmir,Torbalı ile güçlü. Bu ilçenin öneminin farkındayız. Bakanlığımız tarafından yapılan desteklemenin önemli bir kısmı gerek İzmir gerekse Torbalı’ya yapılıyor.”

İMAR SORUNU ÇÖZÜLECEK
Tarıma dayalı sanayinin büyük ölçüde bulunduğu Yazıbaşı, Pancar ve Ayrancılar’daki sanayi bölgesinde 10 yıldır yaşanan imar sorununa değinen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Bende gıda sektöründen gelen birisiyim. Bu nedenle gerek üreticinin gerek sanayicinin yaşadığı sıkıntılara vakıfım. Ayrancılar-Yazıbaşı-Pancar bölgesindeki imar sorununu çözmek için girişimlerimiz devam ediyor.

Bakanlık nezdindeki girişimlerimiz meyve vermek üzere. Oldukça önemli yol kat ettik. Bu sorun ilçemiz için oldukça önem arz ediyor. Kısa süre içerisinde sorunu tamamen çözmek ve bölgeyi yeni yatırımlara açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Metropolis Otel’de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, TTO Meclis Başkanı Erkan Aksoy ve sektör temsilcileri katıldı.

Editör: TE Bilişim