Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
TÜBİTAK tarafından düzenlenen 44. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması finali sonuçlandı. Finale kalan 202 proje içerisinden Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin bölge sergisinde birinci olarak finalde yarışmaya hak kazandıkları iki projesi de Ankara’da yapılan finalde birinciliği elde etti.
11. sınıf öğrencisi Irmak Su Tütüncü'nün hazırladığı psikoloji projesi ile geçen sene sosyoloji alanında yapmış olduğu projeyle TÜBİTAK Ankara finalinde teşvik ödülü kazanan 11. sınıf öğrencisi Bülent Kalaycı'nın hazırladığı sosyoloji projesi Türkiye birincisi oldu. Her iki öğrencinin danışman öğretmenliğini ise Songül Sevim Karakuş yaptı.
Okul Müdürü Mustafa Kaşka, “Bu büyük gururu bizlere yaşattıkları için öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyoruz. Öğrencilerimiz Final Yarışması´nda dereceye girdiklerinden dolayı YGS’ye girdikleri yıl, bir kereye mahsus olmak üzere derece aldıkları alanla ilgili bir bölümü seçmeleri durumunda yarışmada aldıkları derece ile orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanacaklardır. Öğrencilerimiz YGS’ye girdikleri yıl YGS kılavuzunda belirtilen tarih ve şekilde TÜBİTAK’a ek katsayı başvurusunda bulunacaklardır” dedi.
Editör: TE Bilişim