Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü, bilimsel araştırmalara büyük destek verecek. TÜİK’in ekonomiye ve sosyal hayata mercek tutan tüm verileri, akademisyenlerle paylaşılacak.

Bu kapsamda Gediz Üniversitesi’yle protokol yapıldı. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve TÜİK İzmir Bölge Müdürü Ökkeş Kulakoğlu, Gedizli araştırmacıların elini güçlendirecek imza attı.
Kulakoğlu, kapılarını İzmir’deki tüm üniversitelere açtıklarını ve ilk etapta Gediz Üniversitesi’yle işbirliğine gittiklerini kaydetti. Kulakoğlu, kamu kaynakları kullanılarak elde edilen, oldukça maliyetli ve zahmetli istatistiki verilerin bilimsel gelişime hizmet etmesini istediklerini dile getirdi, şunları söyledi:“TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü olarak her ay binin üzerinde ev ve işyerinde araştırmalar gerçekleştiriyoruz. Bunların neticesinde çok önemli sosyal ve ekonomik göstergelere ulaşıyoruz. Bu istatistiklerden yararlanılarak çok değerli bilimsel çalışmalar yapılabilir, böylece elimizdeki verilerden daha çok toplumsal fayda sağlanabilir. İşte bu düşünceyle bölge müdürlüğümüzde yer alan Veri
Araştırma Merkezi’ni bilim insanlarının kullanımına sunuyoruz.”

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de bilime böyle önemli bir destek veren TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Prof. Dr. Çevik, şöyle konuştu:“Araştırmacılar için bilimsel kriterler gözetilerek ele edilen güvenilir ve sağlıklı verilere sahip olmak çok önemli. TÜİK’in istatistikleri bu açıdan adeta altın değerinde.

Bu sayede daha nitelikli ve daha çok araştırma yapılacağını; ülkemizin mevcut durumunu kağıda döken istatistiklerin rehberliğinde ekonomik ve toplumsal ilerlememize hız katacak akademik çalışmaların ortaya çıkarılacağını düşünüyorum.

Gediz Üniversitesi olarak önceliklerimiz arasında hem sosyal hem de fen bilimleri alanlarındaki araştırmalar da yer alıyor.

TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü’nün bu yöndeki işbirliği çağrısını memnuniyetle kabul ettik. Bu birliktelikten güç doğacak, kurumların el ele vermesiyle oluşacak sinerjiyle ülkemiz kazanacak.”

Editör: TE Bilişim