Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti Atıyla, koyboy kıyafetiyle yine sandık başına gitti
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Sağlık Bakanlığına gönderdiği dilekçede, Türkan Özilhan Devlet Hastanesinin yeni yapılacak hastanenin yapımına engel olduğu ve iş sağlığı ve güvenliği için boşaltılması gerektiği yazıldı.

Türkan Özilhan Devlet Hastanesinin boşaltılmasına tepki vermek için hastane bahçesi içinde bir araya gelen sağlık çalışanları ve vatandaşlar verilen karara tepki gösterdi. Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden hastane yönetimine gönderilen yazıda, hastanenin şubat sonuna kadar boşaltılması istendi. Hastanenin yanındaki alanda yeni hastanenin yapımında kademe kademe ilerleneceği belirtilmesine rağmen, müteahhit firmanın bu şekilde temel atamayacağını söylemesi üzerine, hastanenin kapatılmasına karar verildiği öne sürüldü. Polikliniğin dışında görev yapan sağlık çalışanlarının da boş durumda beklememesi için bölgedeki hastanelerde görev verileceği ifade edildi.

Karardan geri adım atılması için yetkililere çağrıda bulunan İzmir Türk Sağlık Sen 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, “Bakanlık daha önceki yazısında hastane inşaatının kademeli olarak ilerleyeceğinin belirtmiş fakat müteahhit firmanın talebi üzerine, yıkım kararı alındı. 600’ü acil günlük 2 bin 500 hastaya poliklinik hizmeti veren bir hastane nasıl kapatılabilir? Bornova’nın tek devlet Hastanesi olan, ilçe nüfusunun önemli bir bölümüne hizmet veren, çevre yollarına yakın olması sayesinde trafik kazasına ilk müdahalenin yapıldığı hastanenin kapatılması kabul edilemez. İzmir’deki bir devlet hastanesinin ihalesini, bürokratlara sormadan ve danışmadan yapmak doğru değil. İnşaat sektörünün bu kadar gelişmiş olduğu bir ortamda, arsa olarak yeterince uygun olan hastanenin tümden yıkılması için hiçbir haklı gerekçe olamaz. Bakanlık yetkilileri mağdur olacak olan onlarca sağlık personelini, taşeron firma aracılığıyla asgari ücretle çalışan onlarca işçimizi ve hastaneden hizmet alan binlerce vatandaşı yok sayarak maalesef müteahhit firmaya boyun eğmiştir"

İNSANLAR MAĞDUR EDİLECEK
Yeni hastanenin yapımının en az üç yıl süreceğini anlatan Doğruyol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık Bakanlığı’nın ’hastaneyi acilen boşaltın’ yazısının sebeplerini lütfen biri bize açıklasın. İktidarıyla muhalefetiyle, belediye başkanıyla, kaymakamıyla, tüm vekillerimizin, bürokratlarımızın bu konuya acilen müdahale etmesini bekliyoruz. Sivil toplum kuruluşu olarak, sorumluluk bilincimizle, hastanenin yıkılmadan yapılabileceğini bildiğimiz için, bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek istedik. Üç yıldan önce bitmeyecek olan hastane yapımının tekrar değerlendirilmesi gerekmektedir. İş bilmezlik, plansızlık, tecrübesizlik adını ne koyarsanız koyun. Yüzlerce hastane çalışanımızı, binlerce vatandaşımızı mağdur edemezsiniz."

Hastanenin kapatılmasına karşı yapılan eyleme destek veren Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı Erkan Güler de, alınan karardan vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, "Mevcut hastane, bölgemizin yükünü alıyor. Hastanenin kapatılması halinde, mahallemizdeki vatandaşlarımız nereye gidecek? Yıkım kararından vazgeçilmelidir" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim