Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
Türkiye Kamu-Sen'in iki buçuk aydır yurt genelinde sürdürdüğü "Tüm Ek Ödemeler Emekliliğe Sayılsın, Emekli Maaşı Düşmesin" kampanyası çerçevesinde toplanan dilekçeler Başbakanlığa gönderildi. İzmir’de, PTT önünde basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nebi Yay, dilekçede memur emeklilerinin maaşlarının işçilere göre yüzde 15 ile yüzde 60 arasında, emekli ikramiyelerinin yarı yarıya daha az olduğuna vurgu yapıldığını söyledi. 
Türkiye'de ekonomik alanda görülen haksızlıkların başında memur emeklilerinin yaşadığı dramın gelmekte olduğunu ileri süren Yay, şöyle konuştu: "Devlet memurlarının çalışırken aldıkları maaş ile emeklilik maaşları arasında çok büyük farklılıklar var. Bir memur çalışırken aldığı maaşın ancak yarısı kadar emekli maaşına hak kazanabilmektedir. Bu nedenle, devlete yıllarca hizmet etmiş memurların emekliliklerinde yoksulluk sınırının altında maaş almaları acı bir hal haline gelmektedir." 
Emeklilikte yaş sınırının 65'e çıkarıldığı ve bir memurun emekli olabilmesi için en az 40-45 yıl çalışması gerektiğini ifade eden Yay, sözlerini şöyle tamamladı: "Böylece memurların en az 10-15 yılı, emekli ikramiyesi hesabında iç ediliyor. Sonuçta bir memur aynı şartlardaki bir işçiye nazaran yarı yarıya daha az emekli maaşı alıyor. Soruyorum sizlere memur emeklilerine uygulanan bu haksızlık hangi vicdana, hangi adalet anlayışına sığar?" 
Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan dilekçeler PTT kargo ile Ankara'ya gönderildi.


Editör: TE Bilişim