Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde Hamza Dağ'dan Basmane Esnafına Müjde
Türkiye'nin ilk elektrikli otobüs filosunun İzmir'de kurulması için çalışmalar devam ederken, ESHOT Genel Müdürlüğü 20 adet full elektrikli otobüs ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzaladı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin ilk 'full elektrikli otobüs' filosunu kurmak için ihale sürecini tamamlayarak üretici firma ile sözleşme imzaladı. 20 adet 'full elektrikli otobüs' ihalesini 8.8 milyon euroluk teklifle kazanan yerli firmanın 7 ay içinde üretimi tamamlayarak otobüsleri teslim edeceği belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda 3 yıl içinde kente 400 elektrikli otobüs daha kazandırmayı planlıyor.

İzmir'e özel motifler olacak, güneş enerjisiyle şarj edilecek
29 oturan, 40 ayakta ve iki tekerlekli sandalyeli yolcu kapasitesine sahip elektrikli otobüsler, dış görünüşüyle de beğeni toplayacak. Çevre dostu otobüslerin dış kaplaması İzmir'e özel motifler ve renkleri yansıtacak.

Alçak tabanlı yapısı ve duraklarda sağa yatma özelliği ile engelli kullanımına da uygun olarak üretilecek otobüsler günde yaklaşık 400 kilometre, klimaların günde 13 saat çalışması halinde ise 250 kilometre yol yapabilecek.

Elektrikli otobüsler, hızlı şarj özelliği ile 2,5 saatte, normal şartlarda ise 4 saatte güneş enerjisi ile şarj edilebilecek. Bu projeyle egzoz gazının oluşturduğu hava kirliliğinin de önüne geçilerek yakıt maliyetleri en aza indirilecek. 
Editör: TE Bilişim