Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
Türkiye'nin ilk Aşk Festivali 21-22 Kasım 2015 tarikleri arasında gerçekleştirilecek. Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenecek festival, yörede yaşanmış gerçek bir aşktan ilham alınarak yapılacak. Festivalde, konserden müzik dinletilerine, dans gösterilerinden şiir dinletilerine, karikatürist performanslarından en güzel aşk filmleri gösterimine kadar birçok etkinlik yer alacak.

NEZİR ADINDAKİ GENÇ TENEKELERDEN KAYIK YAPMIŞ
Festivalde ilham alınan aşk hikayesi ise dikkat çekiyor. Hikaye, 1935-1980 yılları arasında yeni adıyla Dalyan olan Köste'de yaşamış Nezir adında bir gence dayanıyor. Sağır ve dilsiz olan Nezir, Sakız Adası'nda yaşayan Tinika'ya ulaşmak için tenekelerden kayık, çuvaldan uçurtmalar yapmış, çeşitli yollarla Sakız Adası'na gitmiş. Sağır, dilsiz ve pasaportsuz olduğu için derdini yetkililere anlatamayan Nezir, iki ülke yetkilileri tarafından da casus sanılarak sorgulanmış, zaman zaman kötü muameleye bile maruz kalmış. Fakat yaşadıklarına rağmen Tinika'yı görme arzusundan vazgeçemeyen Nezir, sevdiğini görebilmek için tek başına sadece taş ve çamur kullanarak üç kez farklı yüksekliklerde kuleler inşa etmiş.

Türkiye ve dünyanın en büyük ihtiyacının hoşgörü, sevgi ve aşk olduğunu ifade eden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ülkenin ilk aşk festivalini düzenlemekten mutlu olduklarını kaydetti. Gerçek bir hikayeden ilham alan festivalle hoşgörü, sevgi ve aşk duygularını yeniden canlandırmayı umduklarını vurgulayan Başkan Dalgıç, "Dans gösterisi, karikatürist performansı, şiir dinletisi, konser ve film gösterileriyle dolu dolu bir festival gerçekleştireceğiz, herkesi bu güzel etkinliğin bir parçası olmaya davet ediyorum" dedi. 
Editör: TE Bilişim